Yandaş yazarlardan toplu 'Kabataş kalkışması': Diliniz KABA vicdanınız TAŞ

Gezi Direnişi’nde Kabataş’ta başörtülü bir kadının eylemciler tarafından şiddet gördüğüne dair haberlerin bizzat iddiayı ortaya atan Elif Çakır’ın avukatı tarafından da yalanlanmasının ardından havuz medyası bir kez daha atağa kalktı. Konuyla ilgili hakkında suç duyurusu yapılan Abdülkadir Selvi’nin gazetesi Yeni Şafak ve Elif Çakır’ın gazetesi Star’da birçok yazar bugünkü köşesine ‘Diliniz KABA vicdanınız TAŞ’ başlığını attı.

Anadolu Ajansı eski genel müdürü Kemal Öztürk, Yasin Aktay, Merve Şebnem Oruç Yeni Şafak’ta bu başlığı kullanırken; Star’da ise Ahmet Kekeç, Ardan Zentürk, Halime Kökçe, Murat Çiçek, Saadet Oruç ‘kampanyaya’ katıldı. Sabah, Yeni Akit ve Türkiye gazetelerinden de Mahmut Övür, Ersoy Dede, Kenan Alpay ve Fuat Uğur da aynı başlığı kullandı.

KADIN HAKLARININ 'YILMAZ SAVUNUCUSU' SELVİ: BAŞÖRTÜLÜ DİYE AYRIMCILIK YAPIYORSUNUZ
Kabataş yalanını Türkiye’de yaşanan taciz olaylarının sembolü haline getiren Abdülkadir Selvi,  köşesinden “Tacize uğrayan kadınlara dahi başörtülü diye ayrımcılık yapıyorsunuz” dedi.

Selvi, “Kabataş Gelini demelerinin bir nedeni var. Türlü efsanelere sarıp pazarlamaya çalıştıkları Gezi eylemleri sırasında şehir eşkıyalarının tacizine uğramış bir kadın o. Başına gelenleri sineye çekip, köşesinde oturmak yerine yargıya başvurmuş.(…) Eğer Başörtülüyse bu insan beyaz efendilerimizin ikna olması için DNA testi yaptırması, MOBESE görüntüleri bulup, çamaşırlarını da kanıt olarak önlerine koymalıymış?(…) Şunu bilin ki, Cumhurbaşkanı da sahip çıkmasa, siyasi irade dahi arkamızda durmasa. Başörtülü ya da başı açık demeden kadınlarımızı savunmaya devam edeceğiz” diye yazdı.

HALİME KÖKÇE, ÖZGECAN İLE KARŞILAŞTIRDI
Geçen hafta bir televizyon programında Kabataş yalanıyla ilgili BirGün yazarı Enver Aysever ile tartıştıktan sonra stüdyoyu terk eden Halime Kökçe ise, 'Kabataş gelini' Zehra Develioğlu’nun başına gelenleri Mersin’de minibüste saldırganı tarafından tecavüze uğramamak için direnince vahşice katledilen Özgecan Aslan ile karşılaştırdı. Kökçe, “Ama tabi ki hata yine ondaydı. Taciz anında akıl edip selfie çekmeliydi. Özgecan, katili tarafından öldürülmeyip taciz edilerek bırakılsaydı o ıssız minibüs yolunda, nasıl ispatlayacaktı yaşadıklarını?” dedi.

Ortaklık bitti itiraf geldi: Kabataş'ta Erdoğan’ın yalan söyleyebileceğini düşünemedik

Çakır ve Selvi hakkında Kabataş yalanı ile ilgili suç duyuruları bir yıldır bekletiliyor

Elif Çakır’ın avukatından Kabataş yalanı itirafı: 'Ortada büyük bir kandırmaca vardı!'

Kabataş yalanı üzerine üç konuk canlı yayını terk etti

ÇAKIR'IN AVUKATI BİLE YALANLADI
Gezi direnişi sırasında AKP medyasının manşetlere taşıdığı Kabataş’ta başörtülü bir kadına ‘üzeri çıplak, deri eldivenli’ 50-100 kişilik bir grubun sözlü ve fiziksel şiddet uyguladığına dair iddia, daha olay anıyla ilgili görüntülerin ortaya çıkmasıyla yalan olduğu anlaşılmıştı. İddiayı körükleyen gazeteci Elif Çakır ve Abdülkadir Selvi hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ gerekçesiyle yapılan suç duyurularının bir yıldır bekletildiği ortaya çıkmıştı.

Çakır’ın avukatı Fidel Okan da geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, haberin ‘büyük bir kandırmaca’ olduğunu itiraf etmişti. Okan, “Bir gazetenin manşetinden verilen ancak tüm Türkiye kamuoyunu şaşkına çeviren olayın o günlerde bir görüntüsü ortaya çıkmamıştı... Görüntüler ortaya çıktığında aslında bir gerçekle karşı karşıya kaldık; Ortada büyük bir kandırmaca vardı” demişti.