AKP’ye yakın Türkiye gazetesinin yazarı Cem Küçük, seçim sonuçlarına ilişkin yapılan yorumları değerlendirdi ve “Millî iradenin kuvveden fiile geçtiği mecra sandıktır. O yüzden sandıkla darbeyi aynı cümlede kullanmak abesle iştigaldir. Sandıklar üzerinden darbe yapıldı gibi abuk subuk cümlelerin kimseye faydası yoktur” dedi. Küçük’ün yazısı Yeni Şafak, Star, Güneş, Sabah, Takvim gibi gazetelerde, AKP’nin İstanbul seçimlerini […]

Yandaşlar arasında ‘seçim darbesi’ kavgası

AKP’ye yakın Türkiye gazetesinin yazarı Cem Küçük, seçim sonuçlarına ilişkin yapılan yorumları değerlendirdi ve “Millî iradenin kuvveden fiile geçtiği mecra sandıktır. O yüzden sandıkla darbeyi aynı cümlede kullanmak abesle iştigaldir. Sandıklar üzerinden darbe yapıldı gibi abuk subuk cümlelerin kimseye faydası yoktur” dedi.

Küçük’ün yazısı Yeni Şafak, Star, Güneş, Sabah, Takvim gibi gazetelerde, AKP’nin İstanbul seçimlerini kaybetmesi üzerine çıkan “seçim darbesi” haberlerini akla getirdi.

Cem Küçük, Türkiye gazetesinde “Sandıkla darbeyi aynı cümlede kullanmak” başlığıyla yayımlanan yazısında şu ifadeleri kullandı:

“İlerleyen zamanlarda da sıkıntılar yaşayacağız. Terör örgütleri gene harekete geçecektir. Anti-demokratik uygulamalar pratiğe dökülmek istenecektir. Bunların hepsini aşacağımız tek yer seçim ve sandıktır. Millî iradenin kuvveden fiile geçtiği mecra sandıktır. O yüzden sandıkla darbeyi aynı cümlede kullanmak abesle iştigaldir. Sandıklar üzerinden darbe yapıldı gibi abuk subuk cümlelerin kimseye faydası yoktur. Seçimler şaibeli demek stratejik anlamda ileride bize zarar verecek bir ifadedir. Şamil Tayyar’ın dediği gibi, ‘Seçim sandığı için darbe, tuzak, işgal, proje gibi ifadelerle demokrasi kavramının içini boşaltmak, bu ülkeye yapılacak en büyük haksızlıktır.’

Başkan Erdoğan’ın dediği gibi seçmene küsülmez. Hatayı kendimizde aramalıyız ve oy kaybedilen yerlerde iyi sorgulama yapılmalı. İstanbul seçimleriyle de ilgili YSK’nın vereceği her karara saygılı olmak zorundayız. YSK seçime gerek yok kararı alırsa ‘YSK zaten FETÖ’cü dolu’ denmemeli, YSK seçim tekrar edilsin kararı çıkarsa da ‘Yargı hükûmetin emrinde’ denmemeli.”

Küçük’ün eleştirileri yandaş medyada seçimler sonrası çıkan haberleri akıllara getirdi. Yenişafak gazetesi İngilizce bir haber hazırlayarak “seçim darbesi” ifadelerini kullanmış, Star gazetesi ise “sandık darbesi” başlıklı haberler paylaşmıştı. Yeni Şafak yayın yönetmeni İbrahim Karagül de seçim değerlendirmesinde “Sessizce, hiç gürültü çıkarmadan, kimsenin dikkatini çekmeden bir gizli seçim darbesine girişilmiş, daha doğrusu bu yapılmış,” demişti.