Yangınlarla boğuşan Adalar halkından tepki: Bitkiyi hayvanı umursamıyorlar

Yunus Emre Ceren

Adalar art arda meydana gelen orman yangınlarına dikkat çekmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adalar ilçe örgütü, basın açıklaması yaptı.
Yaşam alanlarının korunması için yetkilileri göreve çağıran CHP’li üyeler Heybeliada Çam Limanı mevkiinde bir araya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adalar İlçe Örgütü, en son geçtiğimiz hafta Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiinde meydana gelen orman yangına dikkat çekmek için saat Heybeliada Çam Limanı mevkiinde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasını okuyan CHP Adalar İlçe Başkanı Ercan Akpolat, “Çocuklarımıza, gençlerimize yeşil bir dünya emanet etmek en büyük sorumluluğumuz. Gereken tedbirler alınmayarak gözlerimizin önünde yok olan ormanlarımız yüreğimizi yakmaktadır. Hele bir de önlem alması gereken müdürlüklerin, bakanlıkların yangınlardan sonra medyaya ‘can kaybının olmaması’ tarzında açıklama yapmaları; ağacın, bitkinin, karıncaların, ağustos böceklerinin, kelebeğin de bir can taşıdığının farkında olmadıklarının maalesef bir göstergesidir” diye konuştu.

En büyük neden insan ihmali

Yangınların en büyük nedeninin insan kaynaklı ihmaller olduğuna dikkat çeken Akpolat, “Yaz aylarında özellikle hafta sonları bölgemize gelen yüksek sayıdaki ziyaretçilerimizin ormanlarımıza vereceği zarar ve yangın riski yüksektir. Durum böyleyken tek düşüncesi mesire alanlarını ve kıyıları orman statüsüne sokup, kiraya vererek kâr elde etmek olan Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğü hem Heybeliada’da hem de diğer Adalar’da çıkan yangınların en büyük sorumlusudur” ifadelerini kullandı.