Yunanistan'da dün düzenlenen genel seçimlerde Başbakan Kiryakos Miçotakis'in partisi birinci parti oldu ancak tek başına iktidar olmak için yeterli çoğunluğu sağlayamadı. Muhalefetteki Mera25 Partisi'nin lideri Yanis Varoufakis seçim değerlendirmesinde, "Yunanistan'ın Erdoğanlaştırılması ve Orbanlaştırılması artık tamamlandı" dedi.

Yanis Varoufakis: Yunanistan'ın Erdoğanlaştırılması artık tamamlandı

HABER MERKEZİ

Yunanistan'da muhalefet partisi Mera25 Partisi'nin lideri Yanis Varoufakis, seçimlerin ardından yaptığı değerlendirmede, "Yunanistan'ın Erdoğanlaştırılması ve Orbanlaştırılması artık tamamlandı" dedi.

Yunanistan'da dün düzenlenen genel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Kiryakos Miçotakis'in liderliğini yaptığı Yeni Demokrasi Partisi yüzde 40'ın üzerinde oy alarak birinci parti oldu.

Yunanistan İçişleri Bakanlığı verilerine göre, yaklaşık 9 milyon 800 bin seçmenin kayıtlı olduğu seçime katılım oranı yüzde 60,87 oldu.

Yüzde 98,30'u açılan sandıklardan çıkan sonuçlara göre, Yeni Demokrasi yüzde 40,80 oy oranı ile 300 sandalyelik mecliste 146 sandalyenin sahibi oldu.

Ana muhalefetteki Radikal Sol İttifak (SYRIZA) yüzde 20,06'lık oy oranı ile 71 sandalyeyi alarak ikinci sırada yer aldı.

Seçim yarışını 3'üncü olarak bitiren PASOK-KINAL ittifakı ise yüzde 11,49'luk oy oranı ile 41 sandalyenin sahibi oldu.

PASOK-KINAL ittifakını yüzde 7,22 oy oranı ve 26 Sandalye ile Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve yüzde 4,45 oy oranı ve 16 sandalye ile Yunan Çözümü partisi izledi.

Böylelikle parlamentoya giren parti sayısı 5 oldu.

VAROUFAKİS'TEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

Seçimlerde 8. sırada yer alan Mera25 Partisi'nin lideri Yanis Varoufakis ise yaptığı değerlendirmede, "partisine inanan ve oy vermeye gelen seçmenleri onurlandırmak istediği için sonucu eleştirel ve acımasız bir şekilde inceleyeceğini" ifade etti.

Seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede Varoufakis, "Yunanistan'ın Erdoğanlaştırılması ve Orbanlaştırılması artık tamamlandı" dedi.

Bir sonraki genel seçimlerde diğer partilerle işbirliği yapıp yapmayacağı sorulan Varoufakis, "Seçimler sırasında programatik bir anlaşma için hiçbir seçenek yoktur. Biz kısa vadeli anlaşmaları en başından beri reddettik" dedi.

Kaynak: ekathimerini.com