Yapıcı’nın çıplak arama davası bugün görülüyor

Haber Merkezi

Gezi davasından 18 yıl ceza alan ve Bakırköy Cezaevi’nde tutuklu bulunan Mücella Yapıcı’nın 2013’te gözaltına alındığında maruz bırakıldığı çıplak arama işkencesine ilişkin açılan davaya bugün devam edilecek.

Yapıcı’yla birlikte aynı muameleye maruz bırakılan kızı Cansu Yapıcı, dün sosyal medya hesabından şunları yazdı: “2013’te annem Mücella Yapıcı ile gözaltına alındığımız süreçte maruz kaldığımız çıplak aramaya yönelik açtığımız dava 7 Temmuz Perşembe günü saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Davada şikâyetçi olan annemin SEGBİS aracılığıyla duruşmaya katılma talebi reddedildi.”

Yapıcı 8 Temmuz 2013’te Gezi Direnişi sırasında gözaltına alınmış ve çıplak aramaya maruz bırakılmıştı. Yapılan suç duyurusu üzerine polisler hakkında işkence suçundan dava açılmıştı. Davanın ilk duruşması 9 Kasım 2021’de görülmüştü.

Duruşmada konuşan Yapıcı, “İlk başta üstümü çıkarmamı istediler. Daha sonra tüm kıyafetlerimi zorla çıkarttılar. 70 yaşında bir kadınım. Göğüslerimin altında bir şey saklıyor muşum gibi kaldırmamı istediler” diyerek tepki göstermişti. Annesi gibi çıplak aramaya maruz kaldığını dile getiren Cansu Yapıcı ise işkenceye varan birçok uygulamanın yaşandığını dile getirmişti.