"Yargı emekçileri kapıkulu değildir"

Geysu MALAY

Karşıyaka Adliyesi Çiğli Ek Binası’nda çalışma sağlığına hiç uygun olmayan koşullarda çalıştırılan yargı emekçileri, çalışma şartlarına tepki gösterdi. Bina önünde yapılan basın açıklamasında, bugüne kadar dile getirilen sorunların hiçbirinin çözülmediği belirtildi.

İki yıla yakın süredir yemek ödeneklerinin devlet tarafından yatırıldığı halde Çiğli Ek Binası’nda çalışanlara yemek çıkmadığını söyleyen iş yeri temsilcisi Veli Salgın, “Yemek yiyemememizin sebebini sorduğumuzda, bugüne kadar gönderilen ve biriken parayla Karşıyaka Adliyesi’nde çalışan personel için yemek çıkartıldığını öğrendik. Yemek yiyemiyoruz ve bir an önce bu sorun çözülmeli” dedi.

Yemek yeme dışında da problemler yaşadıklarını dile getiren Salgın, yaşanan sorunları şu şekilde sıraladı: “Asansörler bakımsız. Her gün birimiz asansörde kalıyoruz. Temizlik yetersiz, Belediye ilk zamanlarda yemekte olduğu gibi verdiği 2 temizlik elemanını geri çekti, tek temizlik personelimiz iyi çalışmasına rağmen koca kata yetişemiyor. Binada ciddi bir hijyen problemi yaşanıyor. Maalesef lavabolarda kullanılan malzemeler kalitesiz olup ellerin tahrişine neden olmaktadır. Kuruma girişte HES kodu sorgulaması yapılmıyor. Kurumun olduğu handa güvenlik zafiyetinin giderilmesi gerekir. Personel eksikliğinin bir an evvel giderilmesi gerekiyor. Çiğli Belediyesi’ni de bu sorunların çözümü için sorumluluk almasını bekliyoruz.”