Yargıçlar Sendikası'ndan Celal Çelik'in gözaltına alınmasına tepki

Yargıçlar Sendikası bir açıklama yayınlayarak Avukat Celal Çelik'in 'FETÖ' soruşturması kapsamında gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Çelik'in 2011 yılında YARSAV Yönetim Kurulu Üyesi iken AKP'nin yargıyı Gülen cemaatine teslim etmesine tepki göstererek yargıçlık mesleğinden istifa ettiğine vurgu yapılarak, ''2010 yılında yargıyı teslim ettiği Fetullah Gülen Cemaatini düşmanlaştırarak hukuk aracılığıyla yeni bir baskı ortamı yaratan iktidarın kontrolündeki yargı eliyle şimdi başından beri cemaat yargısına karşı çıkan, siyasi iktidar temsilcileri övgüler düzerken isyanını yüksek sesle dillendiren Celal Çelik bir nevi itibarsızlaştırarak FETÖ suçlamasıyla gözaltına alınmıştır.'' denildi.

Yargıçlar Sendikası'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

YARSAV Yönetim Kurulu Üyesi iken 2011 yılında Hükümet tarafından cemaate teslim edilen yargı iktidarının ve suç ortaklarının hukuksuzluklarına isyan ederek artık midem kaldırmıyor diyen ve yargıçlık mesleğinden istifa eden Avukat Celal Çelik FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştır.

2010 yılında yargıyı FETÖ'ye teslim eden siyasi iktidar, hukuksuzluklara ve baskılara isyan eden Celal Çelik'tir.

2010 yılından beri değişik taşeronlar eliyle yargıyı kontrol eden ve şu anki hukuktan, adaletten uzak bir yapıya verilmesini sağlayan bizzat siyasi iktidardır.

2010 yılında yargıyı teslim ettiği Fetullah Gülen Cemaatini düşmanlaştırarak hukuk aracılığıyla yeni bir baskı ortamı yaratan iktidarın kontrolündeki yargı eliyle şimdi başından beri cemaat yargısına karşı çıkan, siyasi iktidar temsilcileri övgüler düzerken isyanını yüksek sesle dillendiren Celal Çelik bir nevi itibarsızlaştırarak FETÖ suçlamasıyla gözaltına alınmıştır.

FETÖ nedeniyle gözaltına alınması gerekenler Celal Çelik ve zamanında cemaate karşı tepki verenler değil, övgü düzenlerdir.

Avukat Celal Çelik gözaltısı siyasi iktidarın FETÖ ile mücadelesi oyununun geldiği noktayı göstermesi bakımından manidardır.

Bir avukatın işi ve konuşmaları nedeniyle suçlanması ve gözaltına alınması kabul edilemez.

Şiddetle kınıyoruz.

YARGIÇLAR SENDİKASI