AKP döneminde ağır yara alan yargı bağımsızlığını tartışmaya açacak yeni bir skandal daha ortaya çıktı. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi’nde çalışan bir hakim, 14 Mayıs seçiminin ardından kişisel WhatsApp hesabına Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını koydu.

Yargıda siyasallaşma profil fotoğraflarında: Hakimin profil fotoğrafı Erdoğan

Mustafa BİLDİRCİN

AKP iktidarında Türkiye, yargının siyasallaşmasının sayısız örneğine tanık oldu. Bağımsızlık ve güven, yargının önündeki en büyük sorunlar olarak öne çıktı. Mahkemelerin muhaliflere yönelik adil olmayan kararları, yargıya güveni yerle bir etti. AKP dönemine, siyasi kaygılar ile alınan yargı kararları damgasını vurdu.

Erzurum’da ise “Yargı bağımsızlığı” tartışmalarını alevlendirecek bir skandal yaşandı. Bölge Adliye Mahkemesi’nde görevli bir hakim, mesajlaşma uygulaması WhatsApp’taki profiline Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını koydu. Erdoğan'ın Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nde düzenlenen 'İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda pilot montu ve güneş gözlüğüyle çekilen fotoğrafı AKP'nin seçim kampanyasının en çok kullanılan görseli oldu. Erdoğan da bu fotoğrafı son dönemde profil fotoğrafı olarak kullanmaya başladı.

FOTOĞRAF DÖRT GÜN KALDI

Edinilen bilgiye göre, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi’nde çalışan hakim, WhatsApp’taki profil fotoğrafını 14 Mayıs seçim gecesi değiştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafı, dört gün boyunca hakimin profilinde durdu. 18 Mayıs’ta ise fotoğrafın değiştirildiği görüldü.