Yargıdan acıyı tazeleyen karar

Nisa KÜÇÜK

Muğla’da Oğuzhan Kemçin'e çarparak kaçan ve ölümüne neden olan alkollü sürücü Mestan Göksal’a verilen 6 yıl hapis cezasının artırılması için yapılan istinaf başvurusu reddedildi. Baba Kemçin, “Temyize başvuracağız. Katile değil 6 yıl, 56 yıl da ceza verilse bu acımızı azaltmaz ama bir başkasının daha hayatını tehdit etmesin” dedi.

Muğla 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nin 12 Ocak’taki karar duruşmasında Göksal’a 6 yıl hapis cezası verildi. Kemçin’in ailesi verilen cezanın artırılması talebiyle istinaf başvurusunda bulundu. Talebi inceleyen İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını onadı ve temyiz yolu açık olmak üzere başvuruyu reddetti.

GELECEĞİNİ ÇALDILAR

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi’nin ret kararının ardından temyize başvuracaklarını dile getiren baba Özay Kemçin, “Oğlum öleli 253 gün oldu. Katile 6 yıl değil, 56 yıl da ceza verilse bu acımızı azaltmaz, ama bir başkasının daha hayatını tehdit etmesin istiyoruz” dedi. Oğlunun yaşıtlarının üniversiteye başladığını dile getiren baba Kemçin, “Gencecik bir çocuğun öldürülmesinden bahsediyoruz. Oğlumun üniversiteye gittiğini, evlendiğini göremeyeceğiz. Bizim çocuğumuzun geleceğini elinden aldılar” diye konuştu.

yargidan-aciyi-tazeleyen-karar-992965-1.
Mestan Göksal



Cezanın yeterli olmadığını, acılarını daha da büyüttüğünü dile getiren baba Kemçin, şunları söyledi: “Bu ülkede hiç kimse aldığı cezayı yatmıyor. Katil 6 yıl ceza aldı ama zaten bu kadar yatmayacak. Bunun pandemisi var, açık ceza evi var, şartlı tahliyesi var. Oğlum aracın çarptığı an öldüğü için katil ‘taksirle insan öldürmek’ suçundan yargılandı ancak ortada delilleri yok etmeye yönelik kast var. Yargıtay’ın bu tarz bir davada delilleri karartma girişiminden dolayı sanığa daha fazla hapis cezası verdiğini biliyoruz. Bu emsal kararın bu davada da uygulanmasını istiyoruz. Çünkü katil şu an verilen 6 yıl hapis cezasının 2 yılını yatacak, 2 yılın ardından elini kolunu sallayarak dışarıya çıkacak. Bir insanın daha hayatının riske girmemesi için etkin bir ceza almasını istiyoruz.”