3 yıl hapis istemiyle yargılanan CHP’li Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu, yarın yapılacak karar duruşmasından önce “Belediye başkanı olarak doğmadım. Çalışmalarımızı kimse engelleyemez” dedi.

Yargılanan CHP’li başkandan hodri meydan: Engelleyemezler

Politika Servisi

Rize’nin Fındıklı ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, “kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit kullanma” suçlamasıyla üç yıl hapis istemiyle yargılanıyor. 2019 yılında düzenlenen bir festivalde yaşananlar nedeniyle yargılanan Çervatoğlu hakkında yarın Asliye Ceza Mahkemesi’nde karar duruşması görülecek.

Festival gecesinde yaşananların provokasyon olduğunu belirten Çervatoğlu, 2019’da ‘Yeşil Altın, Gümüş Deniz Festivali’ düzenlediklerini, festivalde görevli olmayan ancak daha sonra güvenlik görevlisi olduğu ortaya çıkan bir memurun havaya iki el ateş açtığını ve bunun sonucunda festivaldeki insanların paniğe kapıldığını ifade ederek, “Bu ateş sonucu katılanlar arasında bir infial oldu. O gece içerideki güvenliği biz sağlayacaktık. Emniyet ile yaptığımız anlaşma böyleydi. Zaten emniyet amiri o gece sanatçılarla beraber kulisteydi. Ben de o gece güvenlik görevlisiydim. Silah sıkan kişiyi dışarı aldık, sonrasında zaten konser devam etti. Biz o gece ilgili memur arkadaş hakkında dava açılması için suç duyurusunda bulunduk. Gece 04.00’e doğru ise polise görevini yaptırmamak suçlamasıyla ben ve festival komitesinde bulunan beş arkadaşımız hakkında suç duyurusunda bulundular. Süreç ilerledi, İçişleri Bakanlığı polis hakkında dava açılmasına izin vermedi ve bizim hakkımızda dava açıldı. Biz mağdurken sanık konumuna düştük. İki el ateş açan memur provokasyon yaratmak, biz ise olayları yatıştırmak istiyorduk” dedi.

TANIKLIKTAN ÇEKİLDİ

Dava sürecinde yaşananlara değinen Çervatoğlu, “Halkımız bizim lehimize tanıklık yaptı ama hiçbiri ciddiye alınmadı. Son duruşmada polislerin kendi ifadesi ve aleyhimizdeki bir tanığın ifadesiyle bizim hakkımızda üç yıla kadar hapis cezası istendi. Ötekileştirmek istemiyorum ama tanıklık yapan kişi daha önce Gürcü vatandaşıydı, sonra Türk vatandaşlığı aldı. Daha vahimi bütün dosyayı, tanıklık yapmadan önce savcılıktan alıyor. Dosyayı inceliyor ve ona göre ifade veriyor. Üstelik tanık, tanıklıktan da çekilmiş. Bunlarla üç yıl hapis cezası ve hak mahrumiyeti istiyorlar” diye konuştu.

VARSIN CEZA YAĞDIRSINLAR

Yarınki karar duruşmasıyla ilgili de değerlendirme yapan Çervatoğlu, şunları söyledi: “Ortada hiçbir olay yok iken cezalandırılmak istenmemiz bizi derinden üzdü. Bazı avukat arkadaşlar ‘ceza verilmesi mümkün değil’ diyor. Ancak Türkiye’de nasıl cezalar verildiğini biliyoruz. Umarız, hukuk tecelli eder. Bizim beraat etmemizin yanı sıra olayın vahim yüzünün ortaya çıkarılmasının istiyoruz. Ben belediye başkanı olarak doğmadım. Fındıklı’nın bir yurttaşıyım. Fındıklı için çalışmalarımızı kimse engelleyemez. Varsın cezalar yağdırsınlar.”