Yargıtay, Devrimci Karargah'ta kararını verdi: Avcı'nın cezası onandı, gazeteci Okar'ın mahkumiyeti bozuldu

Yargıtay, Devrimci Karargah davasında kararını verdi, cezaların büyük bir kısmı onaylandı, bazıları ise bozuldu.

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın 'Devrimci Karargah Terör Örgütü'ne yardım etmek suçundan aldığı 5 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası onandı. Yargıtay Avcı'yla ilgili 'görevi etkileme' ve 'soruşturmanın gizliliğini ihlal'den verilen cezaları ise bozdu.

Yargıtay, Bilim ve Gelecek dergisi editörü Okar'ın 'örgüt üyeliği'nden verilen mahkûmiyet kararını bozdu. Okar, 6 yıl 3 ay hapis cezası almıştı. Sanıklar Mehmet Yeşiltepe, Mahir Arıkan, Özgür Aytulun, Günay Kubilay, Rıdvan Turan, Ecevit Piroğlu, Sultan Seçik Kubilay, Yaman Yıldız, ve Selda Başusta hakkında verilen “Silahlı Terör Örgütüne üye olma” hükmü Yargıtay tarafından bozuldu.

Siyasetçi Rıdvan Turan'ın da örgüt üyeliğinden verilen mahkumiyet kararını Yargıtay bozdu. Ancak 6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefetten verilen cezayı onadı. Gazeteci Aylin Duruoğlu'nun da beraatine karar verildi.

Yargıtay Başsavcılığı tarafından hazırlanan tebliğnamede, sanıkları arasında Hanefi Avcı, Baha Okar, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan’ın da olduğu ve ceza aldığı Devrimci Karargâh davasında sanıklara verilen cezaların onanması istenmişti.