2010 Referandumu öncesinde AKP’lileri Cemaat konusunda uyardığını açıklayan İYİ Parti Lideri Akşener, kendisine ‘her şeyin kontrol altında olduğunun’ söylediğini açıkladı

Yargıyı Cemaat’e teslim ederken ‘Her şey kontrol altında’ demişler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yargının Gülen Cemaati’ne teslim edildiği 2010 Anayasa Referandumu öncesinde AKP’li isimleri bizzat uyardığını, ancak kendisine, her şeyin kontol altında olduğunun söylendiğini açıkladı.
Akşener, Trabzon’da Atatürk Meydanı’nda halka hitap etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenen Akşener, “Bu arkadaşı önce Merkel sonra Berlusconi şimdi de Macron kandırıyor. Ondan evvel Hollandalılar kandırdı. En son Obama. Ama en önemlisi FETÖ, PKK, Apo, Kandil kandırdı. Yahu bu kadar kandırılan bir devlet adamı olur mu? Bu kadar kandırılan bir insandan bu ülkeyi yönetmeyi beklemek mümkün mü? Her seferinde ‘Allah beni affetsin, kandırdılar’ diyor. İyi hoşta o kandırılan şahısın, senin bedelini de bu millet ödedi” dedi.

AKP’lileri uyarmış
Akşener sözlerinin devamında 2010 Anayasa Referandumu’na dair şu açıklamayı yaptı: “2010 yılında meşhur Anayasa Mahkemesi ile HSYK’yı demokratikleştirdikleri sözde ve 12 Eylül’den hesap sormayı iddia ettikleri bir anayasa değişikliği oldu hatırlayın. Bunun nelere mal olacağını gördüğüm için Mehmet Ali Şahin bey başta olmak üzere AK Parti’nin bütün önemli yöneticilerini gittim, uyardım. Benim omzuma pıt pıt vuruldu ‘Merak etme gelin hanım her şey kontrol altında’ denildi. Aradan zaman geçti. FETÖ’cüler yargıyı, ekonomiyi her şeyi ele geçirdiler. 17-25 Aralık oldu. Birden ayıldı, ‘Allah beni affetsin, ne istedilerse verdim’ dedi. Neyi verdiğini söylemedi. Buradan soruyorum. Kardeşin neler istediler, neler verdin? Bu milletin aleyhine olacak ne istediler ve sen neyi verdin? Millette affetmeyecek, kul hakkı olduğu için Allah’ta seni affetmeyecek. Mahşerde yakandan tutacağız.”

‘Neden korkuyorsun?’
“Rahmetli İsmet İnönü’nün ruhuna Fatiha okunur hale getirdiniz milleti” ifadelerini kullanan Akşener, “Öyle yasakçı bir zihniyetle yönetiyorsunuz ki utanmasanız teyzelerin kısır ve altın günlerine dinleme memuru gönderecekseniz” dedi. AKP’ye ve Erdoğan’a “Neden korkuyorsun? ABD’ye ‘Heyt’ diyorsun arkadan gizli pazarlıklar yapıyorsun. Neyin varda, neden çekiniyorsun?” diye seslenen Akşener şu ifadeleri kullandı: “Yasakları kaldırmak için geldiler, olağanüstü halle seçime gidilecek. Korkmayın. İstiklal Marş’ımız ‘Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’ diye başlıyor. Ama AK Parti afişlerinde ‘Seni yedirmeyeceğiz, diz çöktürmeyeceğiz, baş eğdirmeyeceğiz’ diye yazıyor. Hepsi korkaklığın işareti. Kim diz çöktürmek istiyor, kim yemek istiyor? Kim? Ama gizli saklı bugüne kadar kimsenin bilmediği tutanaksız saklı gizli yaptığın her türlü görüşmenin faturasını bugün korkarak ödüyorsun. Sen korktuğun için bizi korkutmaya çalışıyorsun. Geç bu işleri. Korkutamazsın, korkmayacağız.”