Sibirya kökenli soğuk hava dalga dalgasının ülkeye girişiyle birlikte bazı okullar tatil edildi. İstanbul Valiliği kar tatili açıklaması yaptı.

Yarın okullar tatil mi? İstanbul’da kar tatili ne kadar sürecek? İstanbul Valiliği açıkladı

Türkiye 10-14 Mart tarihleri arasında Sibirya kökenli bir soğuk hava dalgasının etkisine girecek. Geçtiğimiz hafta olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilde kar tatili verilmişti. Soğuk hava dalgasının yurdun dört bir yanını etkisi altına almasıyla birlikte binlerce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisinin gözü tatil açıklamasına çevrildi.

Peki, 10 Mart yarın hangi iller ve ilçelerde okullar kar tatili edildi? Yarın okullar tatil mi? İşte, tüm detaylar…

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren, ilimiz dahilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaoğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, Kuran kursları, çeşitli kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmi okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları de özel okullardaki takviye kursları da dahil olmak üzere; bütün eğitim kurumlarında "yüz yüze eğitim" faaliyetlerine 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine karar verilmiştir."

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin de 14 Mart Pazartesi gününe kadar faaliyetlere ara verildiği ifade edilen açıklamada, "İstanbul'da bulunan üniversite rektörlerimizle yapılan istişareler doğrultusunda ilimizde yükseköğrenime 14 Mart 2022 Pazartesi gününe kadar ara verilmesine, kurumlarımızca zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla, güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetleri dışında memur, işçi ve diğer personelin 10 Mart 2022 Perşembe günü idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir." denildi.

VALİ YERLİKAYA’DAN KAR YAĞIŞI UYARISI!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, resmi Twitter hesabından kar yağışı uyarısında bulundu. Yerlikaya, İstanbul'da 9 Mart Çarşamba gecesi karla karışık yağmur, perşembe gününden itibaren yer yer kuvvetli kar yağışı beklendiğini duyurdu. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi.