Yarkadaş: 6 yıl önce 'FETÖ'ye gözyaşı dökenlerin tweetleri duruyor

Serbest bırakılan Kadıgil'i çıkışta partililer karşıladı. Burada bir açıklama yapan Kadıgil; "Halkı kin ve düşmanlığa, tahrik' suçundan içeride yargılandım. Bu benim suçum değil, benim beş, altı tveetimden cümle seçip, bunu gündeme taşıyanların suçuydu. Yapılmak istenen bu toplumu kutuplaştırmaktır. Buna asla hizmet etmeyeceğim. Bu süreçte bir insanın dahi kalbini kırdıysam, hepsinden samimiyetle özür dilerim" diye konuştu.

'HAYIR'CILARA GÖZDAĞI VERİLİYOR'

Adliye çıkışında konuşan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ise “2010-2013 yılları arasında Fetullahçı Terör Örgütü’nün lideri için gözyaşı dökenlerin attığı twitler hala duruyor. O twitler hakkında işlem yapılmazken, Kadıgil’in suç unsuru bile taşımayan twitleri hakkında soruşturma açtırmak bir gözdağıdır” dedi.

CHP’li Yarkadaş şöyle konuştu:

"Sabahın ilk saatlerinden beri Sera Kadıgil’in şahsında, referandum politikamız mahkum edilmeye ve hayırcılara bir gözdağı verilmeye çalışıldı. Yargı, bir nevi talimatla Sera Kadıgil’in 2010 yılında yazdığı twitleri soruşturma kapsamına aldı. Eğer bu ülkede 2010 yılında yazılan twitler incelemeye tabi tutulacak ve o twitler hakkında soruşturma açılacaksa özellikle iktidar partisinin tüm siyasetçilerinin yargılanması ve tutuklanması gerekir."

‘GÖZYAŞI DÖKENLER NE OLACAK?’

CHP’li Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"2010-2013 yılları arasında Fetullahçı Terör Örgütü’nün lideri için gözyaşı dökenler, sol gözünden ameliyat oldu diye acil şifalar dileyenlerin twitlerinin tamamı şu anda sosyal medya da duruyor. O twitler hakkında işlem yapılmazken, Sera Kadıgil’in suç unsuru bile taşımayan twitleri hakkında soruşturma açtırmak, Sera Kadıgil’i tıpkı bir şüpheliymiş, bir suçluymuş, kaçıyormuşçasına gözaltına aldırmak 'Hayır' oyu verecek yurttaşlarımıza yönelik tipik bir gözdağıdır.

Bu gözdağı; hem Sera Kadıgil’in, hem partimizin, hem de tüm yurtseverlerin dik duruşuyla boşa çıkarılmıştır. Biz 'Hayır' diyen tavrımızdan geri durmayacağız. Siyasi iktidar, baskıyla adaleti yönlendirmeye çalışsa da mutlaka bir yerde yanlıştan dönülecektir ve öyle oldu. Bu akşam yanlıştan dönüldü, umarım bir daha yanlış bir adım atılmaz."