Türkiye Basketbol Ligi'nde 28 sene sonra şampiyonluğa ulaşan Pınar Karşıyaka, semti ayağa kaldırdı. Uzun zamandır sportif başarıya aç İzmir de, Kaf Kaf'la nefes aldı

Yaşa var ol Kaf Kaf!

Türkiye Basketbol Ligi'nde 28 yıl aradan sonra ikinci kez şampiyonluğa ulaşan Pınar Karşıyaka basketbol takımı şampiyonluğun haklı sevincini yaşamaya devam ediyor. Final serisinin 5. maçında Anadolu Efes'i 85-71 yenerek 2014-2015 sezonu şampiyonu olan Pınar Karşıyaka'yı Adnan Menderes Havalimanı'nda çok sayıda taraftar karşıladı. Daha sonra taraftar grubuyla konvoy eşliğinde Karşıyaka'ya geçen takımı Alaybey Tersanesi önünde Belediye bando takımı Karşıyaka Marşı'yla karşıladı. Burada üstü açık otobüse binen oyuncular, Karşıyaka İskele önünde meşaleler ve havai fişekler altında bekleyen taraftarları selamladı. Maçın oynandığı gece karşılaşmayı dev ekrandan takip eden Karşıyaka halkı, zaferi gece geç saatlere kadar kutladı.

Voleybol Erkekler 1. Ligi'nde Arkas Spor'la sevinç yaşayan kadınlar futbolunda ise övgüyü hak eden ancak takipçi bulmakta şimdilik zorlanan Konak Belediyespor'la başarıyı tadan İzmir halkı, bunun haricinde ülkenin sevilen üç takım sporu futbol, voleybol ve basketbolda en üst seviyede başarıdan uzak kalmıştı. Kendilerini genel olarak İzmir'den farklı gören ve '35.5' olarak bilinen Karşıyaka semtiyle birlikte bütün İzmir coştu. Takım saat 03.30 civarında İzmir'e ulaşırken kutlamalar sabaha kadar sürdü.

YETİŞ YA ALİ MUHAMMED!
Pınar Karşıyaka'nın yıldızı ve final serisinin MVP'si (en değerli oyuncu) Bobby Dixon, Türkiye Ulusal Takımı'ndan teklif aldı. Ulusal Takım'da yer alabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacak olan Bobby Dixon'ın Ali Muhammed ismini alacağı öğrenildi. Dixon, "Teklifin gelmesi beni çok onurlandırdı. Bu, benim iyi bir performans çıkardığımı, çalışmamı, başarılarımı gösteriyor. Ulusal Takım için elimden geleni yapacağım" değerlendirmesinde bulundu.

Sezon değerlendirmesinde bulunan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, federasyonun resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada Kaf Kaf'ı kutlarken "Türkiye Basketbol Ligi, bu yıl taraflı, tarafsız herkesin bildiği gibi Avrupa'nın en önemli liglerinden biri oldu. Takımlarımızın kalitesi, oynanan basketbolun düzeyi, Türkiye Basketbol Ligi'nin ne kadar kaliteli ve izleyenlere keyif veren bir lig olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı.

28 sene sonra şampiyonluk kupasına ulaşan Pınar Karşıyaka aldığı bu zaferle birden fazla şampiyonluğu bulunan 9. takım oldu. Zaferin mimarı Ufuk Sarıca ise Türkiye Basketbol Ligi'nde şampiyonluk sevinci yaşayan 24. Başantrenör olmayı başardı.

Tarihe Kaf-Kaf imzası