Aşevi hesabındaki 1 milyon 600 bin TL’sine el koyulan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi sıcak yemek dağıtmaya devam ediyor. Bir ayda ihtiyaç sahibi ve karantinadaki 18 bin kişiye sıcak yemek dağıtıldı.

Yasağa rağmen yemek dağıtımı sürüyor

HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanlığı genelgesi ile pandemi döneminde aşevi hesabındaki 1 milyon 600 bin lirasına el konulan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek hizmeti vermeye devam ediyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi hafta sonu sokağa çıkma yasağında 18 bin yurttaşa sıcak yemek dağıttı. Belediyenin aşevini ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, engellemelere rağmen aşevlerinin hizmet vermeye devam ettiğini belirtti.


DAYANIŞMA BÜYÜYOR

Büyükşehirin belediyesinin aşevini ziyaret eden CHP’li Çakırözer, “Belediyelerimizin hesaplarını bloke ettiler, aşevi hesaplarındaki paralara el koydular ama hizmeti engelleyemediler. Belediyelerimiz hem ihtiyaç sahiplerine, hem de Covid-19 nedeniyle evlerinde tedavi gören, karantinada olan yurttaşlarımıza sıcak yemek götürmeye devam ediyor. Engellemelere rağmen hayırsever yurttaşlarımız dayanışmayı büyütüyor” ifadelerini kullandı.

1 milyon 600 bin TL’ye el koyularak hazineye devredildiğini hatırlatan CHP’li Çakırözer sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyemiz salgın öncesi ihtiyaç sahibi yurttaşlarımıza aşevi aracılığıyla sıcak yemek, gıda hizmeti sunmaktaydı. Şimdi pandemi ile birlikte karantinada olan ihtiyaç sahiplerimize de sıcak yemek gönderiyoruz. Bugün itibariyle günde yaklaşık 600, ayda ise 18 bin kişiye sıcak yemek dağıtımı yaptık. Kimsesizler olarak adlandırdığımız ihtiyaç sahibi yurttaşımıza da ayrıca gıda yardımında bulunuyoruz.”

yasaga-ragmen-yemek-dagitimi-suruyor-816388-1.