Yasağı çiğnemede ısrar

Dünyayı saran koronavirüs nedeniyle ülkede önlemler artırılıyor. Çağrıların ve yasakların ardından sokaklar büyük bir oranda boşalsa da uyarılara ‘kulak tıkayanlar’ soluğu dışarıda almaya devam ediyor.

Salgın nedeniyle ülke genelinde 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik rahatsızlığı bulunanların ikametlerinden dışarı çıkmalarının yasaklanmasına rağmen 65 yaş üstü yurttaşlardan bazılarının dışarı çıktığı görüldü.

► İstanbul Avcılar ve Esenyurt’ta banka ile PTT şubelerindeki kuyruklarda ne 65 yaş kuralı ne de sosyal mesafeye uyuldu. 59 yaşında olduğunu söyleyen kişi 82 yaşında çıktı.

► Niğde’de polis ekipleri, banka ATM'leri önünde sırada bekleyen yurttaşlara sosyal mesafelerini korumaları yönünde uyarıda bulundu. Polis ekiplerine '64 yaşındayım' diyen bir kişinin yapılan kimlik kontrolünde 65 yaşında olduğu ortaya çıktı.

► Mersin’in Tarsus ilçesinde uyarılara rağmen sokağa çıkan 65 yaş üstü 20 kişiye, Kabahatler Kanunu’na göre 392 TL'den toplam 7 bin 840 TL para cezası kesildi.

► Manisa’da, sokağa çıkma yasağına uymayan Ali Öztopaç, polis ekiplerince uyarılıp, evine gönderildi. Öztopaç, görüntü çeken basın mensuplarına, "Beni yakışıklı çekin" dedi.

► Çorum'da yasağa uymayanlar için 155 polis hattına ihbarlar yapıldı. Polis ekipleri cadde ve sokaklarda dolaşan 65 yaş ve üzeri kişileri alarak, evlerine bıraktı. Buharaevler Mahallesi'nde su faturasını ödemek için evden çıkan 65 yaş üzeri vatandaş ise evine dönmek için binmek istediği halk otobüsüne alınmadı. Bunun üzerine bölgede bulunan polis aracına otostop çekti. Başka yurttaşları evlerine götürdüğü için polis aracına alınmayan kişi ise ihbarla gelen başka bir ekip tarafından evine götürüldü.

► Maraş’ta sokağa çıkma yasağına uymayan 75 yaşındaki kişiye jandarma tarafından 392 lira idari para cezası kesildi.

Öte yandan sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üstü yurttaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için bir genelge daha yayımlandı. Genelgeye göre söz konusu grupta bulunanlar seyahat için izin başvurusu yapacak.