Yasak döneminde gazeteler okura ulaşacak

Son iki saat kala verilen skandal sokağa çıkma kararının ardından geçen hafta zor duruma düşen gazeteler çeşitli yöntemlerle bugün ve yarın için okura ulaşmayı planlıyor. Pek çok gazete hem baskı yapacakken aynı zamanda sayfalarının PDF halini internette okura açacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gazetelerin dağıtılmasına ilişkin yaptığı açıklamada ise “Gazete dağıtımı sadece gazete şirketlerinin ring halinde çalışacak kendi dağıtım araçları, tespit edilecek içme suyu dağıtım bayileri ve Vefa Sosyal Destek Birimleri aracılığıyla evlere servis şeklinde yapılacaktır” denildi. İletişim Başkanlığı dağıtıma ilişkin aldığı önlemi açıkladı fakat bu yeterli değil. Skandal kararın ardından çöpe giden on binlerce sayfa, çok sayıda gazeteyi ekonomik sıkıntının içine sürükledi.

BirGün bu hafta sonu gerçekleşecek olan sokağa çıkma yasağında baskı yapacak. Aynı zamanda okurlarımız sayfalarımızın PDF haline birgun.net adresinden ulaşabilecek.

Diğer gazeteler ise şu şekilde okura sunulacak:

*Evrensel gazetesi bu hafta sonu E-gazete formatında okuyucuyla buluşacak.
*Cumhuriyet gazetesi hafta sonu eklerini pazartesi günü dağıtacak. Gazetenin basımı yapılacak ancak PDF olarak da paylaşılacak.
*Sözcü gazetesi ise dün ‘Sözcü HaftaSonu Gazetesi’ni satışa sundu.
*Yeniçağ gazetesi de yasak nedeniyle yayınlarına 2 gün zorunlu ara verdiğini duyurdu. Gazetenin haber ve yazarlarını internet sitesinden paylaşılacağı duyuruldu. n Haber Merkezi