Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul İl Örgütü üyeleri, ÖDP’nin tüm yurtta “AKP düzenini yıkalım Türkiye’yi yeniden kuralım” sloganıyla yürüttüğü kampanya...

SERBAY MANSUROĞLU

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul İl Örgütü üyeleri, ÖDP’nin tüm yurtta “AKP düzenini yıkalım Türkiye’yi yeniden kuralım” sloganıyla yürüttüğü kampanya çalışmasının İstanbul Valiliği tarafından yasaklanmasını protesto etti. ÖDP üyeleri, Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun istifasını istedi.
ÖDP İstanbul İl Örgütü üyeleri dün Taksim’de bir araya gelerek valilik kararını protesto etti. ÖDP üyeleri  Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun istifasını istedi.
ÖDP İstanbul İl Örgütü Başkanı Avni Gündoğan, karara tepkisini “Görevini kötüye kullanan, makamının sorumluluğu gereği gözetmesi gereken eşitlik ilkesini hiçe sayan Vali Hüseyin Avni Mutlu derhal istifa etmelidir” sözleriyle dile getirdi.


‘YENİ BİR TÜRKİYE İÇİN KARARLIYIZ’
Valiliğin yasağı üzerine haziran ayına kadar sürecek “AKP düzenini yıkalım Türkiye’yi yeniden kuralım” sloganıyla yürüttükleri kampanyadan vazgeçmeyeceklerini belirten Gündoğan, şunları kaydetti: “Biz ÖDP olarak gittikçe karanlığa sürüklenen bu düzene karşı, korku üzerine inşa edilmeye çalışılan bu imparatorluğa karşı emekçilerin ve ezilenlerin sesini yükseltmek için AKP’ye karşı direnişi birlikte her alanda büyütme çağrısı yaptık. Bu çağrımızı burada yineliyoruz.”
İl Başkanı Gündoğan, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Yeni Türkiye’yi ayrımcı, gerici politikalara karşı eşitlik mücadelesi veren kadınlarla, geleceksizleşitrme ve baskı politiklarına karşı özgürlük mücadelesi veren gençlerle, sömürü taşeronlaştırma ve güvencesiz çalışma politikalarına karşı direnen işçilerle, yılmayan kamu emekçileriyle, Türkiye’nin bütün ezilenleri ve emekçileriyle birlikte kuracağız.”

***
NE OLMUŞTU?
ÖDP’nin Türkiye genelinde başlattığı “AKP düzenini yıkalım Türkiye’yi yeniden kuralım’ kampanyası çerçevesinde İstanbul İl Örgütü, izin için valiliğe başvurmuştu. Kampanya çalışmaları için valiliğe 4 Aralık’ta başvuran ÖDP İstanbul İl Örgütü’ne İstanbul Vali yardımcısı Aziz Mercan imzasıyla kampanya çalışmalarının valilik tarafından ‘uygun’ görülmediği bildirilmişti.