Yasaklı son 1 Mayıs’taki haksızlıklar sorulacak
Fotoğraf: DepoPhotos

HABER MERKEZİ

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB tarafından yapılan açıklamada iktidarın değişmesiyle 1 Mayıs kutlamalarının yeniden Taksim’de gerçekleşeceği vurgusu yapılırken, “Yasakların hesabı sorulacak” denildi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) 1 Mayıs’taki yaşanan haksızlıklara karşı ortak bir açıklama yaptı.

 “Yasaklı son 1 Mayıs’taki haksız hukuksuz uygulamaların hesabı sorulacak” başlıklı açıklamada kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen gözaltılar hatırlatılarak, “Sabahın ilk saatlerinde Taksim’den başlayan gözaltılar Maltepe’de devam etti. Bedenlerinden ve sözlerini ifade ettikleri pankartlardan, afişlerden başka üzerinde hiçbir şey olmayan, yani kanundaki tanımıyla ‘barışçıl toplantı ve gösteri yürüyüşü yapan’ insanlar polis şiddeti ile karşı karşıya kaldı” denildi. Keyfi ve haksız uygulamalara itiraz edenlerin de gözaltına alınıp darp edildiği belirtilen açıklamada, “2023 1 Mayıs’ında karşı karşıya kaldığımız bu provokatif eylemlerin amacının farkındayız. Türkiye tarihi bir seçime giderken, kutuplaşmadan, gerilimden, çatışmadan kimlerin fayda beklediğini biliyoruz. “Yasaklı son 1 Mayıs” olarak tarihe geçeceğine inandığımız 2023 1 Mayıs’ındaki haksız, hukuksuz uygulamalara dair hukuki girişimlerde bulunacağımızı; 1 Mayıs 2024’te Taksim’de buluşacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz” ifadelerine yer verildi.