Google Play Store
App Store
Yaşam Sanat dergisi yeni sayısında Vecihi Timuroğlu'nu anıyor

Kültür-sanat ve düşün dünyasına miras olarak; şiir, deneme, felsefe, araştırma ve tarih alanlarında 60’a yakın yapıt bırakan Eğitimci-Yazar Vecihi Timuroğlu, Yaşam Sanat dergisinin yeni sayısında “Dosya” konusu yapıldı.

Adana’da yayımlanan Yaşam Sanat dergisi Eylül-Ekim 2018 tarihli 37. sayısında, 23 Ekim 2014’te aramızdan ayrılan usta şair ve yazar Vecihi Timuroğlu’n, değişik yazar ve şairlerin yazılarıyla kapsamlı biçimde ele aldı.

Aralarında Vecihi Timuroğlu’nun eşi Aysel Timuroğlu, Nevzat Helvacı, Öner Yağcı, Ahmet Özer, Ahmet Telli, Mehmet Yaşar Bilen, Zeki Büyüktanır, Cem Bayındır, Ferhat İşlek, Midran Yokuş ve Mesut Özcan’ın da bulunduğu şair ve yazar dostları Timuroğlu’nu değişik yönleriyle konu edindi. “Dosya”da ayrıca Vecihi Timuroğlu’nun öğrencilerinden bir mektup da yer alıyor.

Ölümünden sonra yakın dostu Mesut Özcan tarafından Tunceli’de adına bir kütüphane açılan ünlü şair ve yazar Vecihi Timuroğlu için, ayrıca 27 Ekim 2018’de İzmir’de bir etkinlik düzenlenecek.

Yeni sayısında Vecihi Timuroğlu’nu dosya konusu yaparak gündeme alan Yaşam Sanat dergisi, önceki sayılarında edebiyat ve kültür dünyamızın birçok değerli insanını genç kuşaklara tanıtmıştı. Derginin yayın kurulunda; Mehmet Taşar, Duran Aydın, Gıyasi Aydemir, Demet Duyuler Doğan, Kubilay Altuntaş, Şahin Taş, Ali Ozanemre gibi şair ve yazarlar bulunuyor.

Yaşam Sanat dergisinin Eylül-Ekim 2018 tarihli 37. sayısında; Aysel Timuroğlu - İnsanlığın Tıkanan Yollarının Açılmasına Adanan Bir Yaşam/ Nevzat Helvacı - Vecihi Timuroğlu’na Saygı/ Öner Yağcı - Vecihi Timuroğlu: Özgürlük Sevdasının Aydını /Ahmet Özer - Şair Vecihi Timuroğlu’nun Sekiz Şiir Kitabına Bir Uzun Yolculuk/ Ahmet Telli - Şiirin Derinlerindeki Kokuyu Alırdı/ Mehmet Yaşar Bilen - “Tut Beni Sevda Çağırır”/ Zeki Büyüktanır - Özveri, Bilgelik, Özgünlük Örneği: Vecihi Timuroğlu/Cem Bayındır - Timuroğlu: Düşünceyi Geliştirmenin Tek Yolu Onu Dogmalardan Kurtarmaktır/ Ferhat İşlek - “Büyük Şair Apaçıktır”/ Midran Yokuş - Vecihi Timuroğlu’nu Tanımak ve Anlamak/ Mesut Özcan - “Vecihi Timuroğlu Kütüphanesi” Tunceli’de/ Mehmet Taşar - Bırak Ellerimi de Gözlerime Bak/Salih Mercanoğlu – Niyaz/ Gönül Tokayeva – Kaptan/ Ali Ozanemre - Baytaran Üzerine/Duran Aydın - Bir Düş Enkazı İçin Senaryo Taslağı/ Muhammed Yakubi - Bir Aldanışın Sonun(d)a Aldan(ma)mak/ Halit Payza - Bilincin Nesneleri Nesnelerin Sembolleri/ Bülent Güldal - Uzun Beyaz Bir Gemi/ Ayşe Karadağ - Dedemin Vasiyeti/ Mehmet Binboğa - Firari İmge/ Selda Kaya - Masal Bizim İlyada/ Sadık Arslan - Esmeraldasız Quasimodo/ Demet Duyuler Doğan - Değmeyin Keyfine/ Ecem Canıdar - Dağ Anatomisi/ Ahmet Günbaş - Suyun Su Olduğu Zamanlar’a Dair/Gülderen Canyurt – Ansızın/Cemal Öztürk – Çıkış/ Kubilay Altuntaş - Koruyucu Sağlık Hizmeti / Seval Arslan – Arachne/Mustafa Şanlı - Türler Arası Öncelik/Bilsen Başaran - “Balkonu Kuzeye Bakanlar”/ Zeki Kırhan - Zâr İçinde/Kurtuluş Bilgilioğul-İki Şiir/ Mehmet Ali Elçin - Benim de Var/ H. Hüseyin Gökten - Çerkes Ethem de Puslu Havayı Sever/ Önder Çolakoğlu - Şiirde Esin/ Uğur Gürekin - Yaralıydı Ağaçlar/ Meral Kutluğ İlsever – Yalnızlık/Baran Doğu – Tanrıçalar/ Bilal Kayabay - Kin Kusar Karadinli başlıklı şiir, öykü, deneme, eleştirileriyle; Alişer Avcı kapaktaki Vecihi Timuroğlu resmi, Necati Derya ise Çizgilerde Yaşayan Adana başlıklı desenleriyle yer aldılar.