Beşiktaş’ta yapılan nükleer karşıtı eylemde bir araya gelen yaşam savunucuları “İktidarın enerji yalanlarıyla doğayı talan etmesine izin vermeyeceğiz” dedi

Yaşam savunucuları nükleere karşı tek ses: İzin vermeyeceğiz

Nükleer Karşıtı Platformu (NKP), Çernobil nükleer faciasının 32. yıldönümü ve Fukuşima felaketinin 7. yılı dolayısıyla Sinop’ta yapılmak istenen “Sinop nükleer santral istemiyor” eyleminin engellenmesi üzerine dün Beşiktaş Kartal Heykeli önünde eylem yaptı. “Nükleere inat yaşasın hayat” ve “Türkiye ayaklan nükleere hayır de” sloganlarının atıldığı eyleme CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da destek verdi.

‘Yasak kararı kabul edilemez’
Platform adına basın açıklamasını okuyan NKP Sözcüsü Fatoş Sezer, “İçişleri Bakanlığı’nın 13 yıldan beri yapılan ‘Sinop Nükleer Santral İstemiyor’ mitingini yasaklama kararı kabul edilebilir değil. Bugün burada halen süren ve daha nesillerce sürecek olan bir felakete ve değişmeyen bir zihniyete karşı direnmek için bir araya geldik. Haklılığımızdan aldığımız güçle, Akkuyu’da, Sinop’ta ve İğneada’da nükleer santrallara izin vermeyeceğiz” dedi.

‘Yılmayacağız’
Sinop’ta da yasak kararına rağmen yaşam savunucuları bir araya geldi. NKP Dönem Sözcüsü Kayhan Konukçu, “Miting ve 21 Nisan’da yapmayı planladığımız Fukuşima tanığı konuğumuz Masumi Kowata, Nükleer Fizikçi Prof. Dr. Hayrettin Kılıç ve yerel NKP üyelerinin katılacağı, ‘Çernobil’den Fukuşima’ya Nükleer Santraller Gerçeği’ konulu panelimiz de İçişleri Bakanlığı talimatıyla yasaklanmıştır. Bu nedenle bugün dostlarımızla bu alandayız. Türkiye’nin her yerinden bize destek veren dostlarımız da eş zamanlı olarak bulundukları şehirlerde basın açıklamaları gerçekleştirmek suretiyle sokağa çıkmış bulunuyor. Yasaklardan korkmuyoruz ve yılmayacağız. Yine bugün, burada dostlarımızla alanlardayız. Her zaman da alanlarda olacağız. Sinop’ta Nükleer Santral yaptırmayacağız” dedi.