CHP Kadın Kolları’nın hayata geçirdiği YaşamHak Otobüsü kadınların mücadelesi için yola çıktı. Proje kapsamında şiddete maruz bırakılan kadınlara destek için tabip odaları ve barolarla protokol imzalandı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, “Bu protokoller ile ücretsiz hukuki ve psikolojik destek sunulmasını sağlıyoruz. ‘Yan yana geldiğimizde hiç birimiz yalnız değiliz’ ilkesiyle hareket ediyoruz” dedi

YaşamHak Otobüsü kadınlar için yollarda

HABER MERKEZİ

CHP Kadın Kolları, YaşamHak Otobüsü Yollarda projesini hayata geçirdi. Kadınlar için yola çıkan otobüsün ilk durağı Eskişehir oldu. Han ilçesine gidilerek kadın emeğinin değerli kılındığı kadın kooperatifleri gezildi. Yurttaşlarla yapılan görüşmelerde İstanbul Sözleşmesi ile ilgili bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Ardından Odunpazarı’nda YaşamHak Ormanı’nın açılış töreni yapılarak fidan dikimi yapıldı. Fidanlara öldürülen kadınların isimlerinin yer aldığı künyeler takıldı. Bolu’da Belediye Meclisi’nin aldığı kararla, cinayete kurban giden Münevver Karabulut, Özgecan Aslan ve Emine Bulut’un isimlerinin verildiği bulvar, cadde ve sokak açılışları gerçekleştirildi.

Proje kapsamında birçok kurum ile protokol imzalandı:

>> Eskişehir-Bilecik Tabip Odası ve Bolu-Düzce Tabip Odası ile protokol imzalandı. Oda, şiddet gören kadınlara iyileşme süreci tamamlanıncaya kadar tıbbi destek sunacak.
>> Barosu ile imzalanan protokol gereği de hatta ulaşan şiddet gören kadın ve çocuklara adli yardım ve hukuki destek sağlanacak.

"KADINLAR İÇİN MÜCADELEYE DEVAM"

yasamhak-otobusu-kadinlar-icin-yollarda-863716-1.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, YaşamHak projesi kapsamında Türkiye’nin her yerinden gelen aramalara 444 82 85 numaralı hattan cevap verildiğini ve bugüne kadar yaklaşık 300 kadının hayatına dokunulduğunu belirtti.

Tabip odaları ve barolarla yapılan protokoller ile projenin temellerinin sağlamlaştırıldığının altını çizen Nazlıaka, şunları söyledi:

Kız kardeşlerimiz koruma kararlarına karşın katledilmeye devam ederken İstanbul Sözleşmesi’nden çıkma kararı alındı. Kadınların yaşama hakkına göz dikildiği bir süreçte halkın partisi olarak kadınlarla dayanışma içinde olmaya devam ediyoruz. Kadınlara haklarını anlatmak ve İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyeceğimizin altını çizmek için çıktığımız bu yolda Eskişehir-Bilecik Tabip Odası, Bolu Barosu, Bolu-Düzce Tabip Odası ile protokol imzaladık. Bu protokoller ile ücretsiz hukuki ve psikolojik destek sunulmasını sağlıyoruz. ‘Yan yana geldiğimizde hiç birimiz yalnız değiliz’ ilkesiyle hareket ediyoruz. Tabip odalarıyla ve barolarla dayanışmaya devam edeceğiz.