Yaşamını yitiren Sözcü gazetesi Ankara Bürosu muhabirlerinden Ali Ekber Ertürk için Sözcü gazetesi Ankara Bürosu önünde tören düzenlendi. Törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dik duran, onurlu duran, haberin arkasında duran, her zaman güler yüzlü, haber peşinde koşan, değerli bir gazeteciydi" dedi.

Yaşamını yitiren gazeteci Ali Ekber Ertürk için tören düzenlendi
Fotoğraf: AA

Yakalandığı hastalık nedeniyle uzun süredir tedavi gören ve dün 54 yaşında hayatını kaybeden Ali Ekber Ertürk için, çalıştığı Sözcü gazetesi Ankara Bürosu önünde tören düzenlendi.

Törene, eşi Hanife Ertürk, çocukları Aren (7) ve Hezal (8) ile yakınları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Kılıçdaroğlu, Hanife Ertürk ve yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

Burada açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Dik duran, onurlu duran, haberin arkasında duran, her zaman güler yüzlü, haber peşinde koşan, değerli bir gazeteciydi. Muhabir olarak tanıdım. Arada bir röportaj yapmak için gelirdi. Düşüncelerimi sorardı, aktarırdım. Gazeteciliğin mesaisi yoktur. Gazetecilik, farklı bir meslektir" dedi.

Fotoğraf: AAFotoğraf: AA

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Direnen, halkın haklarını savunan bir gazetecinin önünde hiçbir engeli kimse tanımaz. Ama onurlu, dürüst, namuslu gazetecilerin ölüm geldiği zaman yapacakları bir şey yoktur. Şimdi bu noktadayız, onu sonsuzluğa uğurluyoruz. Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Tekrar Sözcü ailesinin başı sağ olsun, hepimizin başı sağ olsun."

Gazeteci Ali Ekber Ertürk'ün cenazesi, Tuzluçayır Cemevi'nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Avşarcık köyüne gönderilecek.