"Yaşanan taciz olaylarında yurt yönetimi kadın öğrencileri suçluyor"

Zonguldak'ta kadın öğrencilerin kaçırıldığı yurtta kalan B. S., isimli kadın öğrenci KYK yurdunda iki kez kaçırılma olayının yaşandığını, hiçbir güvenlik önleminin alınmadığını ve yurt yetkililerinin yaşanan taciz olaylarında öğrencileri suçladığını anlattı.

Zonguldak'ta Nesibe Hatun Öğrenci Yurdunda dün gece bir kadın öğrenci beyaz bir arabaya zorla bindirilerek kaçırıldı. Kaçırılma olayının ilk olmadığıdaha önce de bir öğrencinin kaçırıldığı öğrenildi.

Konuyla ilgili İleri'den Tuğba Özer'e konuşan öğrencilerden B.S, ilk kaçırılma olayının yurda silahla giren bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini ve yurdun güvenlik görevlilerinin hiçbir şey yapmadıklarını anlattı.

Dün geceki olayda da güvenlik zafiyeti olduğunu belirten B. yaşananlara ilişkin soruları şöyle yanıtladı:

İlk kaçırma olayı nasıl oldu? Sonrasında ne yaşandı?

O olayda ben yurtta yoktum. Arkadaşlarımdan duyduğum şekliyle gece bir adam yurda giriyor, elinde silahıyla arkadaşımızı odasından alıp çıkıyor. Kızlar korkup koridorlarda beklemişler, sabaha kadar uyuyamamışlar. Velisiydi vs. diye olayın üstü kapatılmaya çalışılmış. Üstüne düşülmemiş. Dün bir polisin açıklamasına göre de şikayetçi olunmamış bırakılmışlar.

Dün neler yaşandı?

Dün yurt yolunda 74 plakalı TOFAŞ marka beyaz bir arabadan 5 erkek iniyor ve zorla bir kadın arkadaşımızı arabaya bindirip kaçırıyor. Olayın üzerine yurt ögrencileri yurdu boşalttı, herkes aşağı indi. Polis geldi fakat bizi içeri sokmak istedi. Bu olaylar olurken bizim güvenliğimizi sağlayacak kimse yoktu.

Güvenlik zafiyeti mi var yurtta?

Güvenlik zafiyeti had safhada. Önceki olayda yurdun içinden arkadaşımız kaçırılıyor ve güvenlik görevlileri hiçbir şey yapamıyor. Zonguldak KYK İl Müdürü yurdun açıldığı ilk zamanlar bu yolun tehlikeli olduğunu bildiği için araçların bizi yurdun önüne kadar getireceğini söyledi ve her saat araba olacağı sözünü verdi fakat öyle olmadı. Karanlık ve bozuk bir yol. Yurdumuz tam anlamıyla dağın başında. Bir çok arkadaşımız yurda dönerken sözlü tacize uğruyor. Bu olaylar yaşanırken yurt müdürümüzün tepkisi de çok bilindik; 'Acaba kız ne yaptı da böyle oldu?' diyebiliyor.

Öğrenciler korkuyor mu?

Korkudan sinir krizi gecirip bayılan bir sürü arkadaşımız oldu dün gece.

Dün gelen görevliler ne dedi size?

Yapacak bir açıklamaları yoktu. KYK İl Müdürü boş vaatlerde bulundu; 'Sorunları çözeceğiz, şöyle olacak, böyle olacak' diye Emniyet Müdürü "Bu gece burada ekipler bekleyecek" dedi. Sonraki geceler nasıl devam edecek bilmiyoruz.