‘Yaşasın demokrasi!’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, detaylı değerlendirmeyi daha sorna yapacağını, kendi istifasını değerlendirecek bir durumun olmadığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “Demokratik yollarla baskıcı dönemi sona erdirdik demokrasi ve Türkiye kazandı. Hepiniz sağolun varolun diyorum. Hepinize söylüyorum: Yaşasın demokrasi” şeklinde konuştu.

CHP, AKP İLE KOALİSYONA KAPALI
CHP Sözcüsü Haluk Koç ise koalisyon ihtimaline karşılık, “Sayın Kılıçdaroğlu ifade etmiştir, AKP ile bir araya gelme ihtimalimiz yoktur” dedi. “Rejim ipoteği bu gece millet tarafından kaldırılmıştır” diyen Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sivil darbe önlenmiştir. Bu büyük bir demokrasi zaferidir, milletin zaferidir. Bu seçimin asıl kaybedeni Sayın Erdoğan’dır. Sayın Erdoğan şu an siyasetten sorgulanan bir boşluktadır Bekleme odasına alınan parlamenter demokrasi kazanmıştır. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP hükümeti kurabilecek en önemli aktör haline gelmiştir.”

'HÜKÜMETİ KURACAĞIZ'
CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, İstanbul’da partisinin oyunun 8 puanının HDP’ye kaydığını söyledi. Karayalçın, muhalefet partilerinin AKP ile koalisyon yapmama sözlerini tutması halinde CHP’nin ikinci parti olarak hükümeti kuracağını savundu. Karayalçın,. “CHP Türkiye’nin ikinci partisidir ve CHP’nin yeni hükümeti kurma olasılığı çok yüksektir” dedi.

HDP barajı aştı, AKP eridi