Yaşayan tarih: Vince Carter

Spor Servisi

NBA’de dün oynanan ve Atlanta Hawks’ın Indiana Pacers’ı 116-111 mağlup ettiği karşılaşmada bir tarihe tanıklık ettik. Atlanta’nın 42 yaşındaki emektarı Vince Carter, 1990, 2000 ve 2010'lu yılların ardından 2020'de de sahaya çıkarak NBA'de on yıllık 4 ayrı dönemde forma giyen ilk oyuncu oldu.

1998 yılında başladığı profesyonel basketbol kariyerinde 24’üncü sezonunu geçiren Carter, NBA kariyerinde şampiyonluk yaşamasa da yeteneğiyle ve potansiyeliyle basketbolseverlerin gözünde çok özel bir yere sahip. 2000 yılında smaç yarışmasında yaptıkları, 2004 Atina Olimpiyatı’nda, 2.18’lik Frederic Weis’in üzerinden vurduğu inanılmaz smaçın anısı hâlâ taze. Carter tıpkı kendisi gibi yüzük kazanamayan Karl Malone ve John Stockton gibi efsaneler arasına henüz kariyeri bitmeden adını yazdırdı.

Dört farklı on yılda sahada olması da onu özel kılan bir başka unsur. Zaman ilerledikçe atletizmi yerine tecrübesini kullanan efsane oyuncu, süperyıldız egosunu bir kenara bırakarak rotasyonun bir parçası olmayı kabullendi ve kendisinin profesyonel olduğu yıldan daha sonra doğan çocukların döneminde bile oynamaya devam ediyor.

Ancak basketbolseverlere kötü bir haberimiz var, Carter bu sezon sonunda emekli oluyor. Fırsatınız varken onu izlemeye devam edin çünkü Vince Carter basketbolun gördüğü en müstesna karakterlerden biri...