İşçiler ve öğrenciler, “Kayyumlara da hırsız patronlara da geçit vermeyeceğiz. Mücadeleyi birlikte yükselteceğiz” dedi.

Yasayı çiğneyen patron villada hakkını isteyen işçiler adliyede


Volkan ATEŞ

Yıllardır gasp edilen hakları için mücadele eden, eylem yapmalarına izin verilmeyen, defalarca gözaltına alınan BIMEKS işçileri, şimdi de yargı eliyle sindirilmek isteniyor. İşçiler hakkında açılan dava dün başladı.

Hâkimin mazeret bildirmesi nedeniyle duruşma ertelenirken, adliye önünde açıklama yapan işçiler “Yasayı çiğneyen patron villada ama biz duruşmadayız!” diyerek tepkilerini dile getirdi.


Türkiye’nin en büyük teknoloji ürünleri perakende şirketlerinden biriyken mağazalarını tek tek kapatan BİMEKS’te 4 yıl önce işten çıkarılan işçiler, ödenmeyen maaş alacakları ve kıdem tazminatları için mücadele ediyor.

İşçiler, BİMEKS patronlarından Vedat Akgiray’ın öğretim üyesi olarak çalıştığı Boğaziçi Üniversitesi’nde bugüne dek 15 kez eylem yapmak istedi; ama her seferinde gözaltına alındı. Üstelik işçiler hakkında ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na mukavemet” suçlamasıyla dava açıldı.

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek davanın ilk duruşması dündü; ancak hâkimin mazeret bildirmesi nedeniyle duruşma ertelendi.

Duruşmanın ardından Çağlayan Adliyesi önünde eylem yapan BİMEKS işçileri, haklarında dava açılmasına tepki gösterdi. İşçileri, kayyum rektöre karşı direnişlerini sürdüren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri de yalnız bırakmadı. Eylemde “Yasal eylemlerimize dava açan devlet Akgiraylara neden dokunmuyor?”, “Boğaziçi’ni BİMEKS işçileri yönetsin”, “BİMEKS işçileri yalnız değildir” pankartları açıldı.