Darülaceze'de kalan yaşlı ve kimsesizler, Kurban Bayramı'nın birinci günü hatırlanarak ziyaretçilerin akınına uğradı

VOLKAN ŞAHİN

Kimisi evinden uzakta çocuklarına hasret, kimisi de yıllar önce kaybetmiş ailesini. Ortak özellikleri yalnızlık ama onlar bayramlarda yalnız değiller. Bayramın bayram tadında yaşandığı yerlerin başında gelen İstanbul Okmeydanı'ndaki Darülaceze Müdürlüğü'nde kalan yaşlılar, Kurban Bayramı'nın ilk günü olan dün kuruma kurban bağışı yapmak ve ziyarette bulunmak isteyen çok sayıda vatandaş tarafından ziyaret edildi.

Kimisi bayramdan bayrama gördüğü çocuklarıyla kucaklaşırken yakınları tarafından unutulanlar ise bu bayramda da kendilerini yalnız bırakmayan hayırsever vatandaşlarla teselli buldu.

Yaşlı ve kimsesizleri unutmayan vatandaşlar, burada kalanların ellerini öpmek ve hatırlarını sormak için geldiklerini söyleyerek, "Bizler de yaşlanacağız. Burada olan insanların birçoğu akrabaları, yakınları tarafından unutulmuş ama onlar ailelerini unutmuyorlar. Burada her gün onların özlemiyle yaşıyorlar. Biz de buraya gelerek onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek, küçük de olsa yardımda bulunmak istiyoruz" dedi.

Darülaceze'de kalan yaşlılar ise bayramdan bayrama hatırlanmaktan derdi. Kurum bünyesinde bulunmaktan memnun olduklarını belirten yaşlılar, ailelerine duydukları özlemin dışında başka bir sıkıntılarının bulunmadığını dile getirdi.

ORTAK ÜZÜNTÜMÜZ UNUTULMAK

Darülaceze'de kalan yaşlılardan Kadriye Bilir, "21 senedir Darülaceze'de kalıyorum. 78 yaşındayım. İki oğlum bir kızım var. İstanbul'dalar ama sadece biri geliyor ziyaretime. Onları özlüyorum başka bir sorunum yok. Burada bize çok iyi bakıyorlar. Hiçbir sıkıntımız yok. 57 yaşından beri buradayım, buradakiler benim ailem gibi. Hepimizin ortak üzüntüsü unutulmak" diye konuştu.