Ankara Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri gerçekleştirdiği ‘Marina’ isimli operasyon çerçevesinde yat çetesinden 11 kişiyi gözaltına aldı

'Yat çetesi' çökertildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği, “Marina Operasyonu” ile yat çetesine karşı harekete geçti.

İHA'nın haberine göre, Ankara'dan Antalya'ya yerleşerek lüks bir ofis tutup, sözde lüks oto ve yat ticaretine başlayan çete üyeleri, onlarca zengini ve yurttaşı dolandırdı. Dolandırıcıların yöntemi şöyle: Lüks otomobiller ve yatlar için alıcıymış gibi pazarlık yaparak, yüklü miktar miktarda kapora verip güven kazanmaya çalışıyorlar. Böylece aldıkları araçların tescillerini kendi üzerlerine geçiriyorlar. Kaparo haricinde geriye kalan parayı ise ödemeden ortadan kayboluyorlar ve verdikleri çekler de karşılıksız çıkıyor.

2 ay süren teknik ve fiziki takip sonrasında dolandırıcıların planladıkları pek çok eylem polisin tarafından engellendi. Ankara polisi Antalya'da Eskişehir ve Ankara'da eşzamanlı operasyon düzenledi. Bu çerçevede 11 çete üyesi yakalanarak gözaltına alındı. Dolandırıcılık olayları ile ilgili 5 konu da buna paralel olarak aydınlatıldı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda 4 silah ele geçirildi. Çete liderinin yardımcısı Ç.Ç’nin kız arkadaşı T.D’nin çetenin kasası olduğu ve muhasebe işleri ile ilgilendiği ortaya çıkarıldı. Zanlıların ifadelerinde yaptıkları dolandırıcılık vakasını itiraf etti.

H.H ifadesinde pişman olduğunu söyledi ve şebekenin çalışma yöntemini anlattı. Zanlıların emniyet işlemlerinin de sürdüğü öğrenildi.