Geçen yıl Ankara’da üniversite okumaya gelen ve barınma sorunu yaşayan öğrencilere ev sahipliği yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilere yurt imkânı sağlayacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "KYK yurtlarına başvurup da açıkta kalan ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlatları kendilerini yalnız hissetmesin. Yurtlarımızda misafir değil, ev sahibi sizlersiniz" dedi.

Yavaş duyurdu: KYK yurtlarına başvurup da açıkta kalan öğrencilere geçici yurt imkanı
Fotoğraf: Ankara Büyükşehir Belediyesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), ihtiyaç sahibi öğrencilere geçici yurt imkanının sağlanacağını bildirdi.

ABBaçıklamasında, geçen yıl Ankara'ya üniversite okumak için gelen ancak barınma sorunu yaşayan öğrencilere ev sahipliği yapan ABB'nin, bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilere yurt imkanı sağlamaya devam edeceği belirtildi.

Yurt imkanından yararlanmak isteyen öğrencilerin http://yurt.ankara.bel.tr/ adresi üzerinden başvuru yapabileceği duyuruldu.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından duyurduğu haberde ise, "Başkent Ankara'ya, yeni evinize hoş geldiniz. KYK yurtlarına başvurup da açıkta kalan ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlatları kendilerini yalnız hissetmesin. Yurtlarımızda misafir değil, ev sahibi sizlersiniz" ifadelerini kullandı.