Millet İttifakı'nın Yavaş ve İmamoğlu için uyguladığı 'Cumhurbaşkanı yardımcılığı' formülünü 'hukuksuz' olarak değerlendiren AKP'den bakanlarla ilgili yeni bir açıklama geldi. Fuat Oktay dahil Kabine'deki 17 bakanın milletvekili adayı olacağının belirtilmesinden sonra AKP'li Ali İhsan Yavuz, "Bizim sistemimize, anayasal ve yasal sisteme göre bakanlarımızın istifa etmesi gerekmiyor" dedi.

Yavaş-İmamoğlu formülünü 'hukuksuz' bulan AKP'den 'bakanların istifasına gerek yok' açıklaması

HABER MERKEZİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fuat Oktay dahil 17 bakanın milletvekilli adayı olacağını açıkladı. AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise anayasal ve yasal sisteme göre bakanların istifa etmelerinin gerekmediğini söyledi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu isminde uzlaşılmasının ardından ortak mutabakat metninde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın 'Cumhurbaşkanı yardımcısı' olarak atanacakları açıklanmıştı. AKP'li isimler ise bunun 'hukuksuz' olduğu değerlendirmeleri yaparak iki ismin istifa etmesi gerektiğini savunmuştu.

Ali İhsan Yavuz, görevde olan bakanların adaylık sürecinde istifa edip etmeyecekleri sorusuna şu sözlere yer verdi:

“Bakanlarımız Genel Merkezimize hemen hemen gelir. Sadece adaylık için değil bu durum. Bakanlarımızın milletvekilliği olup olmamasında partimizin bir bakış açısı var. Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi bakanlarımızın olduğu listeler oluşacak gibi duruyor. Bizim sistemimize, anayasal ve yasal sisteme göre bakanlarımızın istifa etmesi gerekmiyor. Hiçbir bakanın istifasına gerek olmadan arzu ederlerse aday olabilirler. Hangi ile aday olacak gibi konular Sayın Cumhurbaşkanımızın bileceği konulardır.”