Yavaş ve İmamoğlu eşlik edecek
Fotoğraf: Twitter/ @kilicdarogluk

Hüseyin Şimşek

Son grup toplantısını düzenleyerek TBMM’ye veda eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı sıfatı ile ilk halkla buluşmasını bugün gerçekleştirecek. Depremden en çok etkilenen kentler arasında yer alan Malatya’ya gidecek Kılıçdaroğlu, yarın ise Maraş’ta vatandaşlarla bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu, halka açık ilk grup toplantısını da deprem bölgesinde yapacak.


CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Malatya’da vatandaşlarla bir araya gelecek. “Yaraları biz sararız” mesajını verecek Kılıçdaroğlu’nun yarın ise Maraş’ı ziyaret edeceği bildirildi. Kılıçdaroğlu’na çok sayıda parti yöneticisi ve milletvekilinin de eşlik edeceği kaydedildi. Bu ekipte, cumhurbaşkanı yardımcılığına getirileceği bildirilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yer alacak.

Her hafta bir kentte halka açık grup toplantısı düzenleme kararı alan Kılıçdaroğlu, bu kapsamda ilk toplantısını Hatay’da düzenleyecek. Buna göre, Hatay merkez çadırkentte grup toplantısı gerçekleştirecek Kılıçdaroğlu’na, cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı ifade edilen bir diğer isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik edecek.

2400 SORUNA ÇÖZÜM

Kampanya sürecinde Kılıçdaroğlu’nun kutuplaştırıcı söylemler yerine birleştirici ve umut verici ifadeler kullanacağı, halka moral ile umut aşılamaya dönük mesajlar vereceği bildirildi. İktidarın yanıt verilmesi zorunlu söylemleri dışında “karalama kampanyalarını bile” dikkate almayacağı bildirilen Kılıçdaroğlu’nun ülkede var olduğu tespit edilen 2 bin 400 soruna ilişkin çözüm önerilerini sıralayacağı aktarıldı. Ekonomi, eğitim, adalet, toplumsal eşitsizlik konularının kampanyanın ağırlıklı konuları olacağı da öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, seçime kadar halkın nabzını tutacak ve geri dönüşlere göre kampanya sürecinin geleceğini şekillendirecek anketlerle ilgili sorumluluk CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fethi Açıkel'e verildi. Her ay en az iki anket yapılması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu tarafından CHP Saha Seçim Koordinasyon Başkanlığı’na getirilen Başdanışman Erdoğan Toprak, seçim takviminin ilanının ardından çalışmaların hızlanacağını ancak CHP’nin yerel seçimlerin tamamlanmasının ardından genel seçimlere hazırlanmaya başladığını bildirdi. Kılıçdaroğlu’nun yıllardır sahada olduğunu bildiren Toprak, “Bugüne kadar siyaset kurumu dışındaki her kurum ve kişi, iktidarın kötü yönetiminin bedelini ödedi. Şimdi iktidarın bedel ödeme zamanı. Bu amaçla çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

***

HDP’yi ziyaret edeceğim

Kılıçdaroğlu HDP ile görüşüp görüşmeyeceği tartışmasına ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu HDP’ye gideceğini söyledi. Gazeteci Fikret Bila’ya konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Elbette HDP’yi ziyaret edeceğim. Cumhurbaşkanı adayı olarak, tüm Türkiye’nin, 85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım iddiasında biri olarak tüm partileri ziyaret etmem zaten demokrasinin gereğidir. HDP’yi ziyaret etmemde ne sakınca olabilir? Meclis’te HDP’li Başkanvekili’nin yönetimi altında çalışıyoruz. Komisyonlarda HDP’li vekillerle birlikte çalışıyoruz. HDP’yi ziyaret etmem kadar doğal bir şey olamaz. Ben zaten toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışan bir anlayışa sahibim, bunu da uygulamaya çalıştım. Bu yönde çalışmalarım devam edecek.”