CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olmasını ‘dayatma’ olarak tanımlayan ve İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, "Kemal Bey kazanırsa parti kurmak zorunda kalabilirim” dedi.

Yavuz Ağıralioğlu’ndan yeni parti çıkışı: Kemal Bey kazanırsa hemen parti kurmak zorunda kalabilirim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine karşı çıkarak İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu’ndan yeni bir parti çıkışı geldi.

Hande Fırat, bugünkü ‘Savaşa değil seçime gidiyoruz’ başlıklı yazısında Ağıralioğlu ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Fırat'ın yazısına göre, Ağıralioğlu, 14 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanı seçimlerine ilişkin “Kemal Bey kazanırsa, bu kazancın siyaset kulvarını sıkıştıracağını düşünüyorum. O yüzden bir sonraki seçim, erkene alınmak zorunda kalacaktır” dedi.

Yazıya göre, AKP’den kendisine vekillik teklifinde bulunduğunu ifade eden Ağıralioğlu, “Tayyip Bey kazanırsa başka, Kemal Bey kazanırsa başka... Kemal Bey kazanırsa, bu kazancın siyaset kulvarını sıkıştıracağını düşünüyorum. O yüzden bir sonraki seçim erkene alınmak zorunda kalacaktır. Kemal Bey kazanırsa hemen parti kurmak zorunda kalabilirim” diye konuştu.

Fırat’ın yazısında ilgili kısım şöyle:

“İktidar değişikliği yapmak isteyenlerin, çocuklarımızın katillerinden medet ummaları utanç vericidir. Bu kadar hatası olan bir iktidara karşı memleketin tamamını sarıp sarmalayacak bir muhalefet yoksulluğu utanç vericidir. Bakın, Kandil'den açıklama geliyor: Faşizme karşı omuz omuza... İYİ Parti'den bekliyorum ki bir şeyler desinler. 'Çatışmasızlık' ilan etmiş PKK. Neymiş? Sürece zeval gelmesinmiş... Süreç dedikleri şey de Kemal Bey'in adaylığı... Bunlar oturdu, konuştu belli ki.. HDP diyelim ki ikinci turda Erdoğan ile görüşme kararı aldı. Erdoğan'dan bakanlık ister, karşılık ister. Ama Kemal Bey'den devlet istiyorlar. Kendi devletlerine teminat istiyorlar.”

NE OLMUŞTU?

Yavuz Ağıralioğlu, TBMM'de yaptığı açıklamada Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle hedef almıştı.

"Biz umut olarak kurulmuş bu masada ümitlerine pusu kurulmuş bir partiyiz" diyen Ağıralioğlu, "İktidar olmadan bu kadar nezaketsizliği, tahammülsüzlüğü iktidar olunca milletimiz için tehlike görüyorum. Kemal Bey'in adaylığının dayatmasına itiraz ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Ağıralioğlu ayrıca Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini ifade etmişti. Dün yazılı bir açıklama yapan Ağıralioğlu, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurmuştu.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, "Meral Akşener, Yavuz Ağıralioğlu'na yarın 13'te verdiği randevuyu az önce iptal etti. Gerekçe Yavuz Bey'in görüşme öncesin tv'ye çıkıp istifasını duyurması. Bu iptal az önce kendisine de bildirildi" bilgisini paylaşmıştı.

Ağıralioğlu’nun partiyi sıkıntıya sokacak açıklamalarının ardından Akşener, Ağıralioğlu'nu evine çağırmış ve bir görüşme yapılmış. Sohbet konusu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına gelmişti. Ağıralioğlu, partilerine tuzak kurulduğunu öne sürmüştü. Akşener ise, “Partimizin Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'dur” demişti. Ağıralioğlu, kendisine Genel Başkan Yardımcılığı görevi verilmesini istemişti, Akşener ise “Seçime gidiyoruz, şimdi bunun sırası değil” demişti.