Suriye iç savaşına benzin döken Erdoğan Rusya’yı ülkede ‘askeri varlık gösterme konusunda cevval olmakla’ suçladı, ‘Bunlar yavuz hırsız’ dedi

Yavuz hırsız!

Kaçak Saray’da 16. kez yapılan muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya’ya manidar ifadelerle yüklendi. Suriye’de iç savaşın başlangıcında birkaç aya Emevi Camii’ne namaz kılmaya gideceklerini söyleyen Erdoğan Rusya için “Suriye'de askeri varlık gösterme konusunda cevval olduklarını görüyoruz” dedi. Erdoğan “Bunlar yavuz hırsız. Hani bizde bir söz var ya, 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış' bunların yaptığı bu” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmasında satır başları şöyle:

DAEŞ terör örgütü bir kukla. Petrolü rejime satan o. Rusya vatandaşı olan iki kişinin aynı zamanda Suriye vatandaşı olan bu kişiler petrolü alıyor hem rejime hem dünyaya satıyor.

Hatay'da sınırlarımızı ihlal eden yabancı bir savaş uçağını düşürüyoruz. Birileri hemen çıkıyor, tüm kinini, düşmanlığını, husumetini ülkemize, şahsımıza yöneltiyor. Bunun adı kendi milletine, kendi ülkesine körü körüne düşmanlık etmektir.

Bu örgütle (IŞİD) ciddi bir mücadele ortaya koymayanların aynı bahaneyle Suriye'de askeri varlık gösterme konusunda çok hızlı ve cevval olduklarını görüyoruz. Bunlar yavuz hırsız. Hani bizde bir söz var ya, 'Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış' bunların yaptığı bu. Biz Suriye meselesine asla onlar gibi (Rusya) bakmadık, bakmayız.

Vatan topraklarımız üzerinde operasyona yönelenler, bedelini ödüyorlar. Terör estiriyor ondan sonra da kalkıyor hükümeti suçluyor, Beştepe'yi suçluyor. Verilen kavga Kürt kardeşlerimi haklarına kavuşturma değil köklerinden kopartma kavgasıdır. Aynı zamanda bu bir kültürel soykırım teşebbüsüdür.