YAYBİR'den kampanya: Korsan kitap alma, suça ortak olma!

Haber Merkezi

YAYINCILAR Telif Hakları ve Lisanslama Meslek Birliği (YAYBİR) korsan kitaba yeni bir kampanya başlattı. Birlik, '#senbudeğilsin’ etiketiyle sosyal medyadan da okurlara ulaşmayı hedefliyor.

YAYBİR Başkanı Mustafa Aksoy, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “YAYBİR olarak korsan kitaba karşı uzun zamandır devam ettirdiğimiz mücadeleye okurlardan ve sektörde yer alan herkesten destek bekliyoruz. Bu mücadelenin sadece güvenlik politikalarıyla hedefine ulaşacağını düşünmediğimiz için okurlarımızı, bu üretim sürecinde yer alan herkesi; yazarı, çizeri, çevirmeni, editörü, grafikeri, kitap dağıtım firmalarını, kitapçıları, kağıtçıları ve matbaacıları da katmak istiyoruz. Sektörümüzün geleceğini, yazılı ve görsel kültürümüzü hedef alan bu kronik sorunu hep birlikte çözeceğimize, gelecek güzel günleri birlikte kuracağımıza inanıyoruz.”


ARKASI SUÇ VE ÇİRKİNLİK DOLU

YAYBİR Başkanı Mustafa Aksoy, şöyle dedi: “YAYBİR olarak korsan kitaba karşı uzun zamandır devam ettirdiğimiz mücadeleye okurlardan ve sektörde yer alan herkesten destek bekliyoruz. Kampanyaya destek olmak isteyenler sosyal medya hesaplarını ve senbudegilsin.com adresini takip edebilir. Kitapları seven insan, korsan kitapları sevemez. Arkası suç ve çirkinliklerle dolu olan korsan kitaplara dokunamaz.”