Yayıncılık dünyası bu kez “iklim krizi” için buluşacak

Kültür Sanat Servisi

Günışığı Kitaplığı’nın 2011 yılından bu yana düzenlediği Zeynep Cemali Edebiyat Günü, 12’inci yılında “iklim krizi” odağında, ilk kez tematik kurgulandı. Konferansın amacı, yayıncılığa emek veren yaratıcıların ve profesyonellerin yanı sıra tüm paydaş iş kollarının da dikkatini gezegenimizin bu acil gündemine çekmek olarak belirlendi. Konferans, 19 Kasım Cumartesi günü, çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

İklim krizine ilişkin sektörün nasıl eyleme geçebileceğinin, farklı alanlardan uzman isimler tarafından ele alınacağı konferansın küratörlüğünü, iklim değişikliği uzmanı Naz Beykan üstlenecekI. Bu yılki konferansın kapanış konuşmasını, çağdaş edebiyatımızın usta yazarı Latife Tekin yapacak. 40 yılı aşkın sanat verimiyle her yaştan okuru etkileyen sanatçı Behiç Ak, iklim kriziyle mücadelede paradigma değişiminin altını çizerken “üretim kültürü”ne dikkati çekecek.

KATILIM ÜCRETSİZ

Yayıncılığın değer zincirini yaratan alanlardan uzman isimler, hammadde, matbaa, lojistik, yayınevi stratejileri, meslek örgütlerinin politikaları ve sürdürülebilirlik üzerinden bugünü özetleyecek. Uzmanlar, iklim kriziyle uzun soluklu mücadelenin olanaklarını değerlendirilecek. İklim değişikliği odaklı projelere sivil toplum, tanıtım, reklam ve haber dallarında katkı sunan deneyimli iletişim uzmanları Damla Özlüer ve Barış Doğru, iklim krizi kapsamında yayıncılığın iletişim olanaklarına, yöntemlerine ve tercihlerine ışık tutacak.

Dünya’yı iklim krizinin yıkıcı etkilerinden kurtarmak için çalışan 3 genç aktivist de yayıncılara, kitap dünyasına seslenecek ve ihtiyacını duydukları yeni söylemleri, içerikleri, okumaları dile getirecekler. Konferans, Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın “uzay” temasıyla gerçekleştirilen on ikinci yılının ödül törenine de ev sahipliği yapacak.

Konferansa katılım kayıtlı ve ücretsizdir. Kayıt için gunisigikitapligi.com adresinde yer alan formun doldurulması gerekmektedir.

yayincilik-dunyasi-bu-kez-iklim-krizi-icin-bulusacak-1088382-1.