Yaylalara dokunulmasın!

HABER MERKEZİ

Danıştay’ın Karadeniz yaylalarını betonlaştıracak Yeşil Yol Projesi hakkında verdiği yürütmeyi durdurma kararına rağmen, DOKA proje 5 milyon lira bütçe ayırdı. 56 demokratik kitle örgütü çağrı yaparak, “Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararı uygulansın, yaylalara dokunulmasın” dedi.

Kitle örgütleri tarafından yapılan açıklamada, AKP Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın da Danıştay kararını hukuka aykırı bularak “Yeşil yol projesi ya öyle ya böyle devam edecektir” ifadelerine de değinildi.

Kitle örgütlerinin çağrısında şu ifadelere yer verildi:

Doğayı ve yaşamı savunanların yaklaşık 5 yıl boyunca gerek alanda gerekse hukuki yollarla verdikleri mücadelenin haklılığı bu kararla nihai olarak tescillendi. Ekoloji mücadelesinde çokça rastlanan ‘proje bitti, karar geldi’ işleyişi ne yazık ki bir kez daha karşımıza çıktı. Buradaki amaç ‘nasıl olsa yol bitti, artık kararın bir hükmü yok’ algısı yaratmak. Bu anlamda doğayı ve yaşamı savunanlar olarak çağrımızdır: Danıştay’ın kararı bütün hüküm ve sonuçlarıyla birlikte derhal uygulanmalı ve Yaylara, meralara, su kaynaklarına, ormanlara ve tüm doğal yaşama verilen zararlar sonlandırılmalı.