“UluslarIn kendi geleceğini tayin hakkı ve Kürtler” başlıklı yazısı nedeni ile 15 ay...

“UluslarIn kendi geleceğini tayin hakkı ve Kürtler” başlıklı yazısı nedeni ile 15 ay ceza alan yazar Dr. İsmail Beşikçi’ye destek için toplanan 3 bin 700 imza İzmir Büyük Postane’den Ankara’ya postalandı.

İsmail Beşikçi’ye Destek İnisiyatifi postane önünde yaptığı destek açıklamasının ardından, topladıkları 3 bin 700 imzayı başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, TBMM Başkanlığı’na, Başbakanlığa ve Adalet Bakanlığı’na gönderdi.

İnisiyatif adına açıklama yapan Mete Hüsünbeyi “Bizler fikirlerin yasaklanmadığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. İnsana karşı devleti koruyan zihniyetin terk edilmesi gerekiyor. İsmail Beşikçi’nin şahsında, insanların düşünceleri yüzünden yargılanmasını, ceza almasını kınıyoruz. Eğer İsmail Beşikçioğlu’nun yazısı suç ise yazısının altına imza atarak aynı suçu işlediğimizi bildiriyoruz.” Dedi.

İmza atanlar arasında Ahmet Telli, Akın Birdal, Çayan Demirel, Hakan Tahmaz, Hayri Yetik, Nur Süer, Ragıp Zarakolu, Refik Durbaş, Şehmus Diken ve Kadir Cangızbay gibi tanınmış sanatçı, yazarlar ve akademisyenler de var. İmza kampanyası ceza geri alınana kadar devam edecek. Gülsen Candemir