Çocukların okul öncesi eğitim hizmetinden daha küçük yaşlarda yararlanabilmesini sağlamak amacıyla, Anne Çocuk Eğitim Vakfı(AÇEV), Çağdaş Yaşamı De

Özgür GÜRLEYEN - Canan ESELER - İstanbul

Çocukların okul öncesi eğitim hizmetinden daha küçük yaşlarda yararlanabilmesini sağlamak amacıyla, Anne Çocuk Eğitim Vakfı(AÇEV), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV), Eğitim Reformu Girişimi (ERG), Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV), Türk Eğitim Vakfı(TEV) ve Vehbi Koç Vakfı (VKV)'nın işbirliğiyle başlatılan "7 Çok Geç" kampanyası kamuoyuna duyuruldu.
0-6 yaş dönemi erken çocukluk eğitiminin yaşamsal önemi konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek ve Türkiye'deki bütün çocukların okul öncesi eğitim hizmetinden yararlanabilmesi için böyle bir kampanya düzenlediklerini belirten Anne Çocuk Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayla Gökse, "Türkiye nüfusunun yüzde 10'unu teşkil eden 0-6 yaş grubu çocukların sadece yüzde 11'inin bu dönemde eğitim alabiliyor. Türkiye özellikle AB ülkeleri arasında yetersiz bir durumda. Bu kampanya'yla çeşitli etkinliklerle toplumu okul öncesi eğitimi konusunda bilinçlendirmeye, paydaşlar ile uygun politikalar geliştirmeyi ve çocukların eğitime başlangıcının 7 yaşa bırakılmaması için yasalarda gerekli değişikliklerin yapılmasını hedefliyoruz" dedi.
Gökse, kreşlerin ve okul öncesi eğitim kuruluşlarının denetlenmesiyle ilgili sorulan bir soru üzerine de, "Eğer 5-6 yaş zorunlu olursa bu Milli Eğitim kontrolünde olmalıdır. Hatta bu yaşın 0-3 yaşları arasında da olmasını istiyoruz. Ancak Milli Eğitim bu konuda farklı kurumlara da görev vermelidir" diye konuştu.