Yemeksepeti için çalışan kuryeler, yüzde 17'lik zam dayatmasına karşı şirketin İstanbul Levent’teki genel merkezi önünde toplandı. Motorlarıyla eylem alanına gelen işçiler, “Direne direne kazanacağız” sloganı attı. Yemeksepeti kuryeleri ayrıca İzmir'de de eylem yaptı.

Yemeksepeti’nde günün menüsü: “Direne direne kazanacağız”

Türkiye’de emekçilerin isyanı sokaklarda dalga dalga büyüyor. Trendyol, Hepsiburada ve çeşitli kargo şirketlerinin çalışanlarının ardından Yemeksepeti kuryeleri de kontak kapatarak direnişe geçti.

Yüzde 17'lik zam dayatmasına karşı iş bırakan kuryeler, İstanbul Levent’te bulunan Yemeksepeti Genel Merkezi önünde toplandı.

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası'nın çağrısıyla Yemeksepeti Genel Merkezi önünde motorlarıyla bir araya gelen yüzlerce Yemeksepeti kuryesi, şirketin düşük zam teklifine karşı kendi taleplerini sıraladı.

yemeksepeti-nde-gunun-menusu-direne-direne-kazanacagiz-975808-1.

yemeksepeti-nde-gunun-menusu-direne-direne-kazanacagiz-975804-1.

Emekçiler, “İşçiler burada yönetim nerede”, “Direne direne kazanacağız” ve “Yaşasın sınıf dayanışması” şeklinde sloganlar attı.

Öte yandan eyleme, Turizm Eğlence ve Hizmet İşçileri Sendikası (TEHİS) da destek verdi. Yönetimle görüşmek isteyen emekçilerin bekleyişi sürüyor.

Yemeksepeti kuryeleri ayrıca İzmir'de de kontak kapattı.

Yemeksepeti kuryelerinin talepleri şu şekilde:

1. Net 5500 TL maaş, prim ve yan haklar,

2. Haklarını arayan hiç bir işçi ve kurye işten ayrılmayacak,

3. İş kolumuzu derhal taşımacılığa geçirilsin,

4. Sendikal faaliyet güvence altına alınsın.