Suudi Arabistan'ın başını çektiği Arap Koalisyonu, BM'nin 'ateşkes' çağrılarına rağmen önceki gün Yemen'e hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda altı kentin hedef alındığı ve 50'den fazla noktanın bombalandığı açıklandı. Yerel basın, saldırılar sonucu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini duyurdu

Yemen saldırı altında

Yemen'de Suudi destekli hükümetle Husi güçler arasında çatışmalar sürerken koalisyon uçakları dün ülkede hava saldırıları düzenledi. Suudi Arabistan'ın başını çektiği Arap Koalisyonu, ülkedeki altı kentte 50'den fazla hava saldırısı düzenledi. Yerel basında, saldırılar sonucu çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğine ilişkin veri paylaşıldı. Ancak kayıplara ilişkin henüz resmi rakam açıklanmadı.

KENTLER HEDEF ALINDI

SABA haber ajansının askeri kaynağa dayandırdığı habere göre, koalisyon güçleri, kuzeyde Sada, Amran, Cevf, batıda Hacce, güneyde El Beyda ve doğuda Marib'e 50 hava saldırısı düzenledi. Husilerin kontrolündeki bölgeleri hedef alan koalisyon güçleri, Marib'in Sirvah ve Meczer ilçelerine 19, Hacce'nin Midi, Harad ve Abes ilçelerine sekiz, Beyda'nın Natı ilçesine altı, Cevf'in Hab ve eş Şaf, Bart el Anan ve El Hazm ilçelerine dokuz, Sada'nın El Bika ve Ez Zahir ilçelerine altı ve Amran'a bağlı Rayda ilçesine de iki hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda, çok sayıda sivilin yaşamını yitirdiği aktarılırken resmi rakamlar paylaşılmadı.

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır'ın yer aldığı Arap Koalisyonu, 2015 Mart ayından bu yana Yemen'e belirli aralıklarla hava saldırıları düzenliyor. Bu saldırılarda, onbinlerce insan yaşamını yitirirken kayıtlara yansıyan bilgilere göre, ülke aynı zamanda kıtlık tehlikesi ve kolera salgını gibi insan hayatını yok sayan ciddi krizlerle boğuşuyor.

'ATEŞKES' ÇAĞRISI YAPILMIŞTI

Ülkede, Aden merkezli Suudi destekli hükümet güçleriyle Sana merkezli Husi militanlar arasında çatışmalar da devam ederken 'ateşkes' müzakereleri de bir süredir yürütülüyor. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in geçen hafta koronavirüs salgını nedeniyle dünyadaki insani krize dikkat çekerek Yemen'e yaptığı 'Ateşkes çağrısı' üzerine taraflar arası görüşmeler yapılmıştı. Ancak, çatışmaları sona erdirecek bir uzlaşmaya halen varılamadı.