CNN Türk sunucusu Beste Uyanık'ın havalimanı apronunda linç girişimine uğrayan modacı Barbaros Şansal için "Haddi bildirilmeli" ifadelerine destek Yeni Akit'ten geldi. Ancak Akit, Uyanık'ın fotoğrafını buzladı.

Yeni Akit'ten CNN Türk spikerine 'küçük düşürücü' destek

CNN Türk sunucusu Beste Uyanık, Kuzey Kıbrıs'tan sınır dışı edildikten sonra Türkiye'ye getirilen ve havalimanı apronunda linç girişimine uğrayan modacı Barbaros Şansal için "Haddi bildirilmeli" ifadelerini kullandığı Tweetleri tepkiler üzerine sildi.

Uyanık, Şansal için "ekmek yediği, yaşadığı ülkeye bu zor günlerde b.k ifadesi kullananlara haddi bildirilmeli" ifadelerini kullanmıştı.

Uyanık'ın sildiği ve 'linci meşrulaştırdığı' eleştirilerine yol açan sözlerine destek ise gerici Yeni Akit gazetesinden geldi. Yeni Akit, haberinde Beste Uyanık'ın fotoğrafındaki dekolteyi de buzladı.

Akit'in haberinde "CNN Türk'te Özel Sektör programını sunan Beste Uyanık, Terzi Yamağı Barbaros Şansal için Twitter'da paylaştığı bir mesajda "Haddi bildirilmeli" ifadelerini kullandı ve provokatör Barbaros Şansal'ın hakaretlerini destekleyen azılı sol kesim tarafından hedefe konuldu. Uyanık, halkın Şansal'a gösterdiği tepkiye karşılık linç edilmesi sonrası bu mesajını silerek hesabını 'gizli' konumuna getirdi" ifadeleri kullanıldı.

Yeni Akit'in Uyanık'a destek verirken fotoğrafını buzlaması ise sosyal medyada 'küçük düşürücü' yorumlarıyla karşılandı.

Barbaros Şansal'a yönelik linç girişiminin görüntüleri: