Yeni bakan Dedeoğlu Soma'dan tanıdık!

AB Bakanı Ali Haydar Konca'nın istifa etmesinin ardından yerine atanan Galatasaray Üniversitesi öğretim görevlisi ve Star gazetesi yazarlarından olan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun Soma Katliamı'ndaiktidarı aklamak üzere bir yazı kaleme aldığı ortaya çıktı.

CHP'li Özgür Özel'in Soma Katliam'ından iki hafta önce Soma ile ilgili önerge verdiğinin ortaya çıkmasıyla "bu konuyu meclis gündemine getirenler çözümün buradan çıkacağını umarak mı yapmışlardı, bilmek kolay değil" ifadelerini kullanan Dedeoğlu'nun yandaş gazete Star'da yayınlanan "Yüzümüz simsiyah" başlıklı yazısının ilgili bölümü ise şöyle:
"Denebilir ki, defalarca muhalefet tarafından meclis gündemine getirildi, ancak iktidar tarafından dikkate alınmadı. Tam bu noktada belki de başka bir soru daha sormak gerekiyor. Bu konuyu meclis gündemine getirenler, çözümün buradan çıkacağını umarak mı bunu yapmışlardı, bilmek kolay değil. Kaç yaşamsal konu meclis soruşturmalarıyla sonlanıp toplum vicdanına değen kararlara dönüştü? Hemen her konuda yasa yapımını geciktirecek, bloke edecek çabalar varsa, meseleye iktidara iş yaptırmama üzerinden yaklaşılıyorsa, sonucun böyle olması kaçınılmaz. Bir dizi olayda amacın üzüm yemek olduğu, bağcı dövmek olmadığı hissettirilebilseydi toplumsal duyarlılık artabilir, karar alıcıların dikkatini çekmek mümkün olabilirdi; gelişmiş ülkelerde böyle yapılıyor. Bizler konuyu diri tutsaydık, sorunları gündeme taşısaydık, memleketi kurtarma aşkıyla yüksek politikaları tartışan televizyon programları yapmak yerine insan öykülerini ele alsaydık, muhtemelen önlemler alınmasına katkı sağlayabilirdik. Dolayısıyla sorumluluk hepimizde. "