Yeni bir hayat için 1 Mayıs

ÇİÇEK ÇATALKAYA
SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi

Doğayı ve insanı acımasızca sömüren bu düzen yaşadığımız felaketlere kapı araladı. Salgında da yoksullar, işçiler, emekçiler ölüyor. Hayat eşit değil ki virüs eşit davransın. Kayıtlara bir rakam olarak düşülen emekçi binler, on binler, yüz binler hayatını kaybediyor. Yoksullar, emekçiler, işçiler sağlıklı beslenme, barınma koşullarına sahip değil; sağlık hizmetlerine erişim olanakları zayıf ve virüsün ölüm saçtığı bugünlerde de evlerinde kalabilme olanaklarına sahip değil!

Sermaye düzeninin temsilcisi iktidarlar, kaynakları ekonominin güvenliği adı altında şirketleri kurtarmak için harcıyor. Emekçiler ölüm pahasına ve karın tokluğuna çalışmak zorunda bırakılıyor. İşini kaybedenlerin ya da ücret kaybına uğrayanlar ise kirasını, faturalarını ödeyemiyor.

TÜRKİYE’DE HALK ÇARESİZ

Ülkemizde durum ise giderek kötüleşiyor. İşsizlik şimdiden 10 milyonlara yaklaştı. İşini kaybedenlere kafalar ücretli ayrıldı. Ücretini kaybeden emekçilerin gıda başta temel ihtiyaçlarını karşılayacak hiçbir düzenleme yapılmadı. Ücretli izin uygulanarak emekçilerin evde kalması için tedbir alınmadı. Böyle bir kriz karşısında iktidar, halka IBAN göndererek kısa mesajla para toplamaya çalışmaktan kolonya ve (çoğunluğa halen ulaşmayan) 5 maske dağıtımını yapmaktan öte halk için hiçbir adım atmadı. İşte, şimdilerde başarı hikayesi diye övündükleri bundan başka bir şey değil!

İktidar tüm gücünü muhalefeti sınırlandırmak, toplumun kendi sorunlarına çözüm için geliştirdiği dayanışma ağlarını kırmak için kullanıyor. Baskı ve zorla birlikte Diyanet eliyle toplum din ve mezhep ekseninde kutuplaştırılmaya çalışıyor. Çünkü onların derdi maskenin dahi sadece Erdoğan’ın emriyle alınabildiği köhne tek adam diktasını sürdürmek!

YENİ BİR HAYAT ÖRGÜTLÜ MÜCADELEYLE KURULACAK

Ama dayandıkları bu kapitalist sistem de kurdukları karanlık rejim de çürüdü, çöküyor! Şimdi, yepyeni bir hayat ve yeni bir toplumsal düzen için harekete geçme zamanıdır! Salgında da gördük ki değiştirmenin yolu örgütlü bir toplumla mümkün.

Ülkemizde ve dünyanın her yerinde en zor zamanlarda örgütlü dayanışma ağlarımızla hayatta kalabileceğimiz gördük. Hayata onu üreten emekçilerin can verdiğini gördük. Tohumu ve toprağı yeşertenlerden fabrika bacalarını tütürenlere; market ve kargo işçilerinden çağrı merkezlerine görünmeyen milyonlar işte BİZİZ HAYATI YARATAN!

Mahallemizde, sokağımızda, iş yerimizde hayatın her alanında örgütlenmek için harekete geçiyoruz. İnsanın paradan değerli olduğu, sağlığın alınıp satılamadığı, herkesin sağlıklı gıda ve barınma hakkına sahip olduğu, emeğin ölümle yaşam arasındaki ince çizgide kölece çalışmak zorunda kalmadığı, tüm kararların tek kişi tarafından değil halkın kendi sözü ve kararıyla alındığı, doğanın yıkımına son verilmiş gerçekten demokratik, bağımsız, eşit ve özgür bir ülkeyi kurmak için şimdi dayanışma zamanı, şimdi mücadele zamanı, şimdi örgütlenme zamanıdır!

1 Mayıs 2020, meydanları, sokaklarımızı dolduran gür sesimizi bulunduğumuz her yerde, balkonlarımızda, pencerelerimizde birleştirme günüdür. Yeni bir hayatın yıldızını elden ele, dilden dile ülkenin dört bir köşesinde dalgalandırma günüdür.

Örgütleneceğiz, gücümüzü, becerilerimizi ve üretken ellerimizi yeni bir hayatı kurmak için kullanacağız. 1 Mayıs 2020 bir başlangıç ve hayatın her alanında daha büyük bir kararlılıkla mücadele ve örgütlenme çağrısıdır.

Mücadeleye hazırız! Yaşasın 1 Mayıs! Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!