Her şeylerini kaybeden yeni bir hayat kurma arayışındaki depremzedeler, nakit ihtiyaçlarını karşılamak için hasarlı araçlarını satışa çıkarmaya başladı. Depremzedelerin ortak cümlesi: Elimde kalan son malvarlığım.

"Yeni bir hayat için satmak zorundayız"

Berkay SAĞOL

Maraş merkezli depremlerde evlerini, eşyalarınmı ve tüm varlıklarını kaybeden depremzedeler, otomobillerini satışa çıkarmaya başladı. İlan sitelerinde satışa çıkarılan araçların arasında enkazlardan dolayı ağır hasar alan araçlar da var, sağlam araçlar da. İlanların birçoğunda “Elimde kalan son malvarlığım” yazması dikkat çekti. Bazı ilanlarda ise hasarsız ikinci el otomobiller ‘depremzededen’ ya da ‘deprem bölgesinden’ başlıklarıyla satışa çıkarıldı.


Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde “Depremzede’den son malvarlığı, yeni bir hayat kurabilmek adına” başlığıyla aracını satılığa çıkaran bir depremzede, “Hatay da yaşanan deprem felaketinden sonra elimde kalan tek malvarlığıdır. Nişanlımla birlikte yeni bir hayat kurabilmek adına satmak zorundayım. Umarım alıcısına hayırlı olur. Hayat bazen zor bir dönem yaşatabiliyor insana, bu zor dönemden sonra tekrar ayağa kalkabilmek, yeni bir sayfa açabilmek adına satmak zorundayım” şeklinde açıklama yaptı.

YAPACAK HALİMİZ YOK

“Depremzede” başlığıyla Adıyaman’dan ağır hasarlı haracını satışa çıkaran bir başka depremzede, “Araç Adıyaman merkezde bu durumda ne yapacak halimiz ne de maddi gücüm var aracın görünen hasarı mevcut” dedi.

Maraş’ın Onikişubat ilçesinde depremde ağır hasar alan lüks bir otomobilini 450 bin TL’ye satışa çıkaran bir başka depremzede ise şu açıklamayı yaptı: “Aracım enkaz altında kaldı. Yaptıracak gücüm yok Kahramanmaraş’tayım. Yapılır veya hurdaya ayrılır motor iç aksam düzgün saçma sapan tekliflerde bulunmayın acımız büyük. Belki bu para etmez ama evim işim gitti bu parayla yeniden düzen kuracağım ciddi düşünenler gelir alır veya ben çekiciyle yollarım.”

Hatay ve Osmaniye’de iki depremzede çiftçi de traktörlerini “Barınmak için acil nakit ihtiyacımız vardır” diyerek satmak için internette ilan verdi. Öte yandan Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir yurttaşın sürat teknesini “Depremzedelere yardım” başlığıyla satışa çıkardığı görüldü.

yeni-bir-hayat-icin-satmak-zorundayiz-1131085-1.