Mor Çatı K

UFUK KOŞAR
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı ve Beyoğlu Kaymakamlığı'nın birlikte yürüttüğü sığınak faaliyetleri birinci yılını doldurdu. Kaymakamlığın maddi giderlerini karşıladığı, Mor Çatı'nın da işleyiş sorumululuğunu üstlendiği sığınak çalışması pek çok açıdan örnek olduğu ifade edildi.

ŞİDDETSİZ BİR ORTAM
Beyoğlu Öğretmen Evi'nde dün gerçekleştirilen basın açıklamasıyla sığınağın değerlendirmesini yapan Mor Çatı, Beyoğlu Kaymakamı Kamil Başar'a da teşekkürlerini sundu. Mor Çatı adına konuşan Gülsün Kanat, yapmaya çalıştıkları sığınak konusunda başta çok sıkıntı çektiklerini, doğru olmayan sorunlarla karşılaşmaktan çekindiklerini söyleyerek, faaliyederine saygıyla yaklaşan, sığınakta kalan kadınlara adım atabilmeleri için çözümler üreten ve Bursa'ya Vali olarak atanan Beyoğlu Kaymakamı Kamil Başar'a yeni görevinde başarılar dileyerek teşekkür etti.

Gülsün Kanat, 3 Ekim 2005'den bu yana Mor Çatı'ya 700 kadının başvu-rada bulunduğunu, bunların arasından durumu daha acil olan 83 kadın ve yanlarında bulunan 53 çocuğun sığınakta kaldığını söyleyerek, sığınak taleplerinin büyük bir bölümünün hâlâ karşılanamadığını ifade etti.

Sığınak çalışmasının, eşleri tarafından şiddette maruz kalan kadınların, terk edilmiş çocukların şiddetsiz bir ortamda barınma ihtiyaçlarını karşılama, aynı ortamda güçlenmelerini sağlayacak bir proje olduğunu belirten Kanat, kreş, yeşil kart, ev kirası, okul, iş, sağlık, psikolog gibi desteklerin zamanında giderilerek, yeni bir yaşamın kurulması konusunda olanakların oluştuğunu ifade etti. Sığınakta, profesyonel ve gönüllü personelin çalıştığını söyleyen Kanat, şunda 11 kadın ve 11 çocuğun sığınakta kaldığını belirtti.

Başar'da gerçekleştirdikleri projede Mor Çatı ile birlikte özveriyle çalıştıklarını, devletin bir sivil toplum kuruluşuyla birlikte ilk çalışma olduğunu söyledi.