Yeni çıkan şarkılarda bu hafta: Yaklaştıkça ve Tesadüf

BURAK ABATAY

Bu hafta pek çok tekli müzikseverlerle buluştu. Gelin o şarkılar arasından Lara Di Lara’ya ve Miraç Yavuz ile Akın Eldes düetine odaklanalım.

yeni-cikan-sarkilarda-bu-hafta-yaklastikca-ve-tesaduf-732336-1.
Lara Di Lara | Foto: DenizÖrs

ALBÜME KADAR BEKLE(ME)MEK

Hazinelerin İçindesin albümüyle dikkatleri üzerine çeken Lara Di Lara, yeni albümü öncesinde teklilerini paylaşmaya devam ediyor. Yelpaze ile başlayan ve sırasıyla Albatros, Nereye, Tuzak, Yap, Boyutlar Arası Gökkuşağında’yı yayımlayan Lara Di Lara, son olarak ‘Yaklaştıkça’yı müzikseverlerin beğenisine sundu. Biten ya da bitmek üzere olan bir albümü hafta hafta tek tek paylaşmak sık hatırlanmak üzere iyi bir strateji olsa da, albüm seven ‘eski-okul’ kişiler için çok kolay olmuyor. Ben de o insanlardan biriyim. Albümü beklemek üzere direnişim Yaklaştıkça ile kırıldı ve geriye doğru dinledim teklileri. Ethnique Punch düeti ‘Tuzak’ şahane bir şarkı olmuş. ‘Nereye’ ile de çok güzel işler deniyor Lara Di Lara. Chill’den ambient’a tutarlı ve kendinden emin şarkılar dinliyoruz ardı sıra. Tekli kapaklarından şarkılara kadar her şey uyum içinde. Enfes bir albümün bizi beklediği aşikâr. İyi ki albüme kadar beklememişim.

yeni-cikan-sarkilarda-bu-hafta-yaklastikca-ve-tesaduf-732338-1.
Miraç Yavuz

YAVUZ VE ELDES İLE TESADÜF

yeni-cikan-sarkilarda-bu-hafta-yaklastikca-ve-tesaduf-732337-1.Birçok sanatçıya sahnede, stüdyoda ve aranjeleriyle eşlik eden Miraç Yavuz’un ikinci teklisi Tesadüf dinleyicisiyle buluştu. Tesadüf’te Yavuz’a ülkemizin duayen gitaristlerinden Akın Eldes eşlik ediyor. İki elektrik gitarın dansına şahit olduğumuz enstürmantal şarkıda iki gitarist dinleyicisine yaklaşık 5 dakikalık bür yolculuk vadediyor.

Selim Aydın'ın bas gitarla, Gencay Kıymaz'ın davulla eşlik ettiği şarkı iniş ve çıkışlarıyla hayal dünyanızın derinliklerinde dolaşıyor. Hikâyesi olan bir şarkı değil bu; hikâye yaratan bir şarkı.

DİNLEME LİSTESİ

Yeni çıkanlarda bu hafta şu şarkıları da dinleyebilirsiniz:

- Aurora – Exist For Love

- Sertab Erener – Bu Dünya

- Sophie Hunger – Everything Is Good

- Patron ve Emircan İğrek – Darbe

- Ars Longa – Aşkım Nerdesin