Mehmet Görmez’in emekliye ayrılması ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Ali Erbaş, devir teslim töreniyle görevine başladı. Geçmişinde FETÖ’cü bir derneğin yöneticiliğini yapmış olan Erbaş, ilk açıklamasında genç beyinleri bu örgütün elinden kurtarmak gerektiğini söyledi. Erdoğan, insanlığının “sekülerizm kıskacında debelendiğini” de savundu.

Ali Erbaş, düzenlenen devir teslim töreninde yaptığı konuşmasında hem FETÖ’yü hedef aldı, hem de ‘sekülerizm’ kavramını kullanarak laikliği hedef aldı: ““FETÖ/PDY’nin genç beyinleri sömürerek, insanımızın hayır duygularını istismar ederek, gizemli ve bulanık bir din anlayışıyla itikadi ve ameli düzlemde oluşturduğu hasarı onarmak için 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere kanlarıyla bu toprakları bize vatan kılan bütün şühedanın emanetine sahip çıkıp, şehit ve gazilerimize milletçe sadakatimizi göstermek için umut olan, dua alan ülkemizin örnek teşkilatı başkanlığımızın; dağınık zihinleri toplamaya, parçalanmış gönülleri birleştirmeye, fitne ateşinde yitirilen ümmetin tevhit ve vahdet pınarında dirilişine vesile olmak için Allah ve resulunün ezeli ve ebedi çağrısını sekülerizm ve hiçbir değer tanımama kıskacınca debelenen insanlığa ulaştırmak için her zamankinden daha çok çalışmamız gerekiyor.”
Öte yandan Prof. Dr. Erbaş, imam hatip liseleriyle ilahiyat fakülteleri arasındaki iş birliğinin daha da artırılacağını sözlerine ekledi.