Yeni düzenleme ‘kölelik’ esasları

HABER MERKEZİ

Sağlık Bakanlığı tarafından getirilmek istenen yeni 8 saatlik üçlü vardiya sistemine tepki gösteren DİSK Dev Sağlık Sendikası üyeleri, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya gelerek “Köle değil işçiyiz” dedi.

Fatih’te bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde dün bir araya gelen DİSK DEV Sağlık İş Sendikası üyeleri, “İnsanca yaşamak, insanca çalışmak istiyoruz” sloganları attı.


Eylemde açıklama yapan Devrimci Sağlık İş Sendikası Genel Sekreteri Erdoğan Demir, yapılan vardiya düzenlemesinin altında imzası olanları hastanede bir gün geçirmeye davet etti.

Demir devamında şöyle konuştu: “Sağlık işçilerinin iş yükünü artıracak, pandemi sürecinde bulaş riskini artıracak şekilde daha fazla gün işe gelmesine neden olacak üçlü vardiya dayatması kabul edilemez. Bakanlığın hesabına göre gece fazla mesai yapılmayacak ve işçiler daha fazla gün işe gelmelerine rağmen ücretlerinde önceki aylara göre düşüşler yaşanabilecektir. Sağlık hizmeti üreten sağlık çalışanlarına maliyet gözüyle bakan, hastanelerde bu personel sayısı ile bu vardiya sistemi döner mi diye düşünmeyen, dönse bile iş yükü nasıl etkilenir diye düşünmeden Sağlık Bakanlığında, oturduğu binadan bir bürokratın hazırladığı bu değişiklik kabul edilemez, derhal kaldırılmalıdır.”